Južnoafrikanka Rolene nova je Miss svijeta

Datum:

LONDON » Rolene Strauss, dvadesetdvogodišnja predstavnica Južnoafričke Republike nova je miss svijeta. Ona je sinoć na 63. izdanju izbora za Miss svijeta krunu i lentu najljepše preuzela od prošlogodišnje pobjednice, Filipinke Megan Young. Lenta prve pratilje pripala je Edini Kulcsar iz Mađarske, dok je druga pratilja Elizabeth Safrit, Miss Sjedinjenih Američkih Država. Rolene Strauss, kći je liječnika i medicinske sestre, te studentica četvrte godine medicine, ali je zbog obaveza kao Miss Južnoafričke Republike, a sad i Miss svijeta, studij stavila na čekanje.


– Svi me u mom gradu zovu Little Dr. Strauss, rekla je ljepotica i dodala da ima »divlje južnoafričko srce«, u slobodno vrijeme igra golf i čita knjige. Nova Miss svijeta će uskoro otputovati u Honduras, gdje će biti sagrađena škola koja će nositi ime Miss Hondurasa, Marije Jose Alvarado, i njene sestre Sofije, koje su nedavno ubijene.

Strauss je proglašena najljepšom između 126 natjecateljica iz isto toliko zemlja koje su svoju domovinu između ostalog predstavile i u atraktivnim kreacijama inspiriranim svojim zemljama.

(dnevno.ba)

Povezani postovi
Related

Godišnja zarada do 145 hiljada KM: Ovo je jedan od najtežih poslova na svijetu

Rad na naftnoj platformi nije uopšte lak posao, zahtijeva...

Ukida se naplata policijskih kazni u gotovini

Od 1. jula 2022. godine novčane kazne za prekršaje...

Vlasnik plantaže: Zbog neradnika mi je propalo 50 tona trešanja

Na plantažama Zlatana Kljakovića Gašpića propalo je više od...

Jako nevrijeme pogodilo Srbiju: Vjetar čupao stabla, prevrtali se kamioni

Jako nevrijeme jutros je pogodilo Srbiju prilikom čega su padala...