Južnoafrikanka Rolene nova je Miss svijeta

Datum:

LONDON » Rolene Strauss, dvadesetdvogodišnja predstavnica Južnoafričke Republike nova je miss svijeta. Ona je sinoć na 63. izdanju izbora za Miss svijeta krunu i lentu najljepše preuzela od prošlogodišnje pobjednice, Filipinke Megan Young. Lenta prve pratilje pripala je Edini Kulcsar iz Mađarske, dok je druga pratilja Elizabeth Safrit, Miss Sjedinjenih Američkih Država. Rolene Strauss, kći je liječnika i medicinske sestre, te studentica četvrte godine medicine, ali je zbog obaveza kao Miss Južnoafričke Republike, a sad i Miss svijeta, studij stavila na čekanje.


– Svi me u mom gradu zovu Little Dr. Strauss, rekla je ljepotica i dodala da ima »divlje južnoafričko srce«, u slobodno vrijeme igra golf i čita knjige. Nova Miss svijeta će uskoro otputovati u Honduras, gdje će biti sagrađena škola koja će nositi ime Miss Hondurasa, Marije Jose Alvarado, i njene sestre Sofije, koje su nedavno ubijene.

Strauss je proglašena najljepšom između 126 natjecateljica iz isto toliko zemlja koje su svoju domovinu između ostalog predstavile i u atraktivnim kreacijama inspiriranim svojim zemljama.

(dnevno.ba)

Povezani postovi
Related

Inflacija se može usporiti i ukrotiti kroz niže poreze

„Rast cijena koji se dešava posljednjih mjeseci je samo...

U Beču uhapšen državljanin BiH: Zaplijenjen kokain vrijednosti 1,5 miliona eura

U bečkoj četvrti Penzing uhapšena su jučer trojica osumnjičenih...

Besplatni obroci za sve osnovce: Želimo na taj način spriječiti stvaranje razlika među djecom

Besplatni obrok za svakog učenika osnovne škole u Hvatskoj...

BMW-om divljao na autoputu: Vozio nevjerovatnih 252,8 kilometara na sat

Saobraćajna policija je na autoputu Miloš Veliki, kod Obrenovca u...