Južnoafrikanka Rolene nova je Miss svijeta

/

LONDON » Rolene Strauss, dvadesetdvogodišnja predstavnica Južnoafričke Republike nova je miss svijeta. Ona je sinoć na 63. izdanju izbora za Miss svijeta krunu i lentu najljepše preuzela od prošlogodišnje pobjednice, Filipinke Megan Young. Lenta prve pratilje pripala je Edini Kulcsar iz Mađarske, dok je druga pratilja Elizabeth Safrit, Miss Sjedinjenih Američkih Država. Rolene Strauss, kći je liječnika i medicinske sestre, te studentica četvrte godine medicine, ali je zbog obaveza kao Miss Južnoafričke Republike, a sad i Miss svijeta, studij stavila na čekanje.


– Svi me u mom gradu zovu Little Dr. Strauss, rekla je ljepotica i dodala da ima »divlje južnoafričko srce«, u slobodno vrijeme igra golf i čita knjige. Nova Miss svijeta će uskoro otputovati u Honduras, gdje će biti sagrađena škola koja će nositi ime Miss Hondurasa, Marije Jose Alvarado, i njene sestre Sofije, koje su nedavno ubijene.

Strauss je proglašena najljepšom između 126 natjecateljica iz isto toliko zemlja koje su svoju domovinu između ostalog predstavile i u atraktivnim kreacijama inspiriranim svojim zemljama.

(dnevno.ba)

Povezani postovi

DNK analize otkrile tok migracija prije 3.000 godina, Balkan među najraznolikijim područjima

Analiza DNK više hiljada pojedinaca iz antičkog perioda sada...

Zašto je srebro sve skuplje i da li će cjenovno nadmašiti zlato

Ove godine bi cijene srebra mogle biti najviše u...

Rekordne cijene kakaa u cijelom svijetu, moguće novo poskupljenje čokolade

Globalne cijene kakaa su dostigle nove rekordne iznose, a...

Otac i sin zarobili i mučili invalide: Gladni spavali u nehigijenskim uslovima

Otac i sin iz Đurđe u Rumuniji otpuženi su...