Važno za penzionere van BIH

Datum:

Federalni zavod mirovinsko-invalidskog osiguranja (FZMIO) pozvao je umirovljenike koji su ostvarili pravo na mirovinu na području Federacije BiH, a žive izvan tog entiteta, uključujući i umirovljenike iz Hrvatske, da mu do kraja godine dostave potvrde o životu, što je uvjet da bi im se mirovine isplaćivale i ubuduće. 


Prema priopćenju FZMIO, čije je sjedište u Mostaru, umirovljenici na internet stranicama tog zavoda  ( www.fzmiopio.ba  ) mogu preuzeti tiskanicu “potvrda o životu”, koju potom moraju ovjeriti i do kraja godine poštom dostaviti zavodu na jednu od adresa koje će pronaći na stranici, kako im u 2015. ne bila obustavljena isplata mirovina. 

 

FZMIO precizira da se potvrde o životu ovjeravaju u općini prebivališta korisnika mirovine, kod javnog bilježnika, u diplomatskom  predstavništvu BiH, odnosno u domu umirovljenika ili bolnici, ako je umirovljenik tamo smješten. Prema podacima Zavoda, u Hrvatskoj živi oko 18.000 osoba koje primaju mirovinu iz Federacije BiH i sve one moraju dostaviti navedene potvrde. 

         

Od prošle godine FZMIO više ne šalje poštom uvjerenje o životu umirovljenicima koji žive izvan Federacije BiH, što je činio prijašnjih godina.

(zenicablog)

Povezani postovi
Related

Novalić čitao podatke s mobitela: Ovdje je benzin ravno 50 “feningi” manje nego u Hrvatskoj

Nakon predstavljanja izvještaja žestoke kritike je uputio zastupnik Damir...

Prof. Domazet objasnio: Cijene goriva nisu uvjetovane samo cijenama nafte, to je zabluda

Vidio sam jučer nekoliko objava u kojima ljudi (nekoliko...

Zatvorenicima mesa za 5,2 miliona KM, raspisan tender za nabavku

Ministarstvo pravde Federacije BiH raspisalo je nedavno tender za nabavku mesa...

Vlada FBiH iduće sedmice o Programu pomoći kategorijama stanovništva koje su posebno pogođene inflacijom

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i zamjenici premijera, federalni...