Važno za penzionere van BIH

Datum:

Federalni zavod mirovinsko-invalidskog osiguranja (FZMIO) pozvao je umirovljenike koji su ostvarili pravo na mirovinu na području Federacije BiH, a žive izvan tog entiteta, uključujući i umirovljenike iz Hrvatske, da mu do kraja godine dostave potvrde o životu, što je uvjet da bi im se mirovine isplaćivale i ubuduće. 


Prema priopćenju FZMIO, čije je sjedište u Mostaru, umirovljenici na internet stranicama tog zavoda  ( www.fzmiopio.ba  ) mogu preuzeti tiskanicu “potvrda o životu”, koju potom moraju ovjeriti i do kraja godine poštom dostaviti zavodu na jednu od adresa koje će pronaći na stranici, kako im u 2015. ne bila obustavljena isplata mirovina. 

 

FZMIO precizira da se potvrde o životu ovjeravaju u općini prebivališta korisnika mirovine, kod javnog bilježnika, u diplomatskom  predstavništvu BiH, odnosno u domu umirovljenika ili bolnici, ako je umirovljenik tamo smješten. Prema podacima Zavoda, u Hrvatskoj živi oko 18.000 osoba koje primaju mirovinu iz Federacije BiH i sve one moraju dostaviti navedene potvrde. 

         

Od prošle godine FZMIO više ne šalje poštom uvjerenje o životu umirovljenicima koji žive izvan Federacije BiH, što je činio prijašnjih godina.

(zenicablog)

Povezani postovi
Related

Završen sastanak Osmorke i HDZ-a: Krišto predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, Nikšić premijer Vlade FBiH

U Konjicu je danas okončan sastanak Osmorke i HDZ-a BiH....

Lopovi opuhali trgovinu: Odnijeli hranu, cigarete, alkohol i novac

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo jučer je prijavljeno da...

Ukrao Golf, malo se provozao, odvezao ga u drugo dvorište odakle je ukrao bicikl

Pripadnici banjalučke Policijske uprave uhapsili A. S. iz Prijedora...

Ko je kriv zbog nasilja djece: Roditelji, škola ili sistem?

Gotovo svakodnevno slušamo o novim slučajevima vršnjačkog nasilja u...