EKSKLUZIVNI SNIMCI: Pogledajte kako je uhapšen Hamdija Lipovača (VIDEO)

/

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su danas premijera Unsko-sanskog kantona Hamdiju Lipovaču.

Policijska akcija koja se provodi po nalogu Tužiteljstva Unsko-sanskog kantona započela je rano jutros i izvršeni su pretresi na više lokacija.

 

Kako doznaje „Slobodna Bosna“, istraga protiv Hamdije Lipovače započela je prije skoro dvije godine, zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela u periodu dok je bio gradonačelnik Bihaća, ali i kantonalni premijer.

 

Lipovača se, prema dostupnim informacijama, sumnjiči za zlouporabu službenog položaja ili ovlasti, sklapanje štetnih ugovora, nesavjesno poslovanje…

 

Lipovaču su federalni istražitelji, nakon saslušanja u Tužilaštvu USK i  izlaska iz Vlade, odveli porodičnoj kući u naselju Midžića mahala, a potom i do stana na bihaćkom korzu, kojeg je, navodno dobio od tetke.

 

Na obje lokacije su izvršeni pretresi. Nakon toga su pretresi izvršeni i u njegovoj vikendici u bihaćkom naselju Protoka, zatim u hotelu “Emporium” u ulici Irfana Ljubijankića te u piceriji u blizini kantonalne bolnice. 

 

Poslije pretresa desetak objekata, Hamdija Lipovača je predat u detašman Federalne Uprave policje u Bihaću, gdje će ostati do sutra kada treba da bude predat Tužilaštvu USK.

www.cazin.NET - Hapšenje Hamdije Lipovače 17.12.2014

(slobodnabosna)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Oduzeta opojna droga u Doboju

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Doboj Jug: Jedna osoba uhapšena zbog posjedovanja droge

U mjestu Mravići općina Doboj Jug, od strane lica...

Jedna osoba poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Gračanice

Jedna osoba je smrtno stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći...

Na magistralnom putu kod Zenice na teretno vozilo palo stablo

Na magistralnom putu M-17 u mjestu Vranduk dogodila se...