Oni kao hoće da se otcijepe, a mi im kao ne damo

/

Tinta na potpisanim sporazumima se još nije ni osušila, a ljubav na relaciji DF – SDA počela je da puca. Naime, Sifet Podžić, generalni sekretar DF-a, medijima je izjavio da su pregovori DF-a i SDA o uspostavljanju vlasti obustavljeni.

Poslije se Podžić ispravio pa rekao da su obustavljeni samo na kantonalnom nivou u Sarajevu, a u razgovoru za Dane je rekao kako je to zapravo upozorenje za SDA.

Sadik Ahmetović iz SDA za Dane kaže da ne vjeruje da bi moglo doći do prekida pregovora, a ako bi došlo, “to bi bilo krajnje neozbiljno”.

Ono što Demokratska fronta zamjera SDA jeste pretjerano upošljavanje kadrova bliskih svojoj stranci u oblasti javne administracije. Podžić ističe da je to neprihvatljivo jer se ne radi o razvoju realnog sektora, već duplanju administracije, što DF neće prihvatiti budući da je njihov sporazum sa SDA programski. A SDA je taj programski dogovor prekršila jer je, odmah po dobijanju izbora, pohrlila zapošljavati svoje ljude u javna preduzeća.

(blic-portal.com)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ovo su nosioci listi za Gradsko vijeće Zavidovići

Nosilac liste za Gradsko vijeće Zavidovići ispred SDA će...

Javne ličnosti u BiH nakon što odsluže kaznu u zatvoru, MOGU SE VRATITI POLITIČKOM ŽIVOTU

Političari u BiH koji su osuđeni ili se nalaze...

NES ZENICA ODRŽAO IZBORNU SKUPŠTINU: Jasmin Šarić izabran za predsjednika

Prošle sedmice održana je Izborna skupština NES Zenica. Za...

Reagovanje Stranke za BiH i DF Tešanj

U našu redakciju je stigao demant na objavljeni tekst...