U autobusu pronašli 77 telefona

/

Granična policija BiH spriječila je krijumčarenje 77 mobilnih telefona marke “ajfon” i “samsung”, koje je otkrila u autobusu na putu između Orašja i Lončara.


Telefoni su bili sakriveni u jakni koja je položena na sjedište autobusa, registarskih oznaka BiH.
Mobilne telefone otkrili su granični policajci iz terenske kancelarije Sjeveroistok – Bijeljina u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH.
Telefoni su privremeno oduzeti, a dalji rad na predmetu nastaviće službenici UIO BiH, saopštila je Granična policija BiH.
Pripadnici Granične policije juče su na Aerodromu Sarajevo odbili ulaz u BiH za deset državljana Turske koji su stigli iz Istanbula jer su dali lažne podatke o pravu na ulasku u BiH.
Ovim licima su zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu uručena rješenja o razlogu odbijanja ulaska u BiH.
Njima su oduzete lične karte, a narednim letom vraćeni su na polaznu destinaciju.
Granična policija je u Višegradu uhapsila državljanina Srbije R. I. /56/, nakon što je provjerama utvrđeno da ga zbog utaje potražuje Opštinski sud Sarajevo.
Lice je bilo u autobusu koji se saobraćao na relaciji Novi Pazar – Sarajevo, a kontrolisano je na prelazu Uvac na ulazu u BiH.
R. I. će biti predat službenicima Sudske policije u Goraždu na dalje postupanje.
(bh reporter)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: Krađa na auto otpadu u Raduši

Prema zvaničnim informacijama iz MUP ZDK u vremenskom periodu...

Tešanj: U Cerovcu opljačkana vikendica

Prema zvaničnim informacijama MUP ZDK, u vremenskom periodu od...

Vozač povrijeđen nakon slijetanja vozila s ceste kod Zenice

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se...

Tragedija u BiH: Utopio se maloljetnik

U utorak 18. juna, u Jablaničkom jezeru utopio se...