DOBOJ ISTOK Lopovi bankomat zakačili sajlom za džip, vukli ga kilometrima, pucali na policiju, pa ga odbacili

/

Jutros od ranih jutarnjih sati traje velika policijska potjera za kriminalcima koji su tokom noći iz ležišta izvalili bankomat NLB banke smještenog u Domu kulture u Klokotnici u Doboj Istoku.

Nakon što su teški bankomat izvukli iz ležišta, sajlom su ga vezali za terenac BMW i vukli 2-3 kilometra regionalim putem do prevoja Duje.

Čuvši alarm policajci PS Doboj Istok pojurili su sa lopovima, sustigli ih, a onda je na njih otvorena vatra iz automatskog oružja. Vidjeviši da nemaju kuda, lopovi su otkačili i odbacili bankomat i automobilom pobjegli prema naselju Lukavica.

Dok ovo javljamo traje uviđaj oko ove brutalne krađe. Materijalnih dokaza je puno, putem su od bankomata otpadali manji dijelovi. Lopovi su ukradenim bankomatom na putu udarili u jedno vozilo, koje se zaustavilo.

Na licu mjesta se našao i direktor NLB banke, ali nije bio raspoložen dati bilo kakvu izjavu, pa ni to koliko se novca našlo u bankomatu.

Ovo je druga krađa bankomata, prošlog petka, ukraden je bankomat San Paolo Inteza banke u Gradačcu.

(AVAZ)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: Maloljetna ženska osoba uhapšena zbog posjedovanja droge

Dana 10.07.2024. godine, u 20,10 sati, u mjestu Tešanjka-Stara pijaca,...

Zbog slijetanja vozila na M-17 obustavljen saobraćaj u Mravićima

Kako nezvanično saznajemo jutros je došlo do saobraćajne nesreće...

Tragedija u Zenici: Utopila se djevojčica (11)

Velika tragedija dogodila se danas u zeničkom naselju Kanal...

Sramota u BiH: Godinama prikupljali pomoć za lažno liječenje maloljetnog sina, potrošili skoro 140.000 KM!

Općinski sud u Bosanskoj Krupi nepravosnažno je osudio vanbračne...