Potvrđena optužnica ubici djeteta

/

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Semira Velagića (26) iz Gornje Slapnice kod Kaknja, kojeg Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) tereti da je 7. novembra ove godine usmrtio dvogodišnjeg pastorka Ajnura Smolu.  

 

Podlegao povredama

 

Velagić se tereti za krivično djelo nasilje u porodici iz člana 222. stav 6. Krivičnog zakona Federacije. U ovom članu navodi se da će se kaznom zatvora od najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora kazniti onaj ko usmrti člana porodice, kojeg je prethodno zlostavljao. 

 

Detalji ovog stravičnog zločina, koji je šokirao građane BiH, procurili su u javnost tek tri dana poslije, nakon što je policija uhapsila osumnjičenog Velagića. Nesretni dječak u bolnici je podlegao povredama koje su mu nanesene, uprkos tvrdnjama Semira i njegove nevjenčane supruge, Ajnurove majke Nejre Smolo da je “dječak pao na betonsku ploču ispred kuće”.  

 

Kada su ljekari na čijem je odjelu dječak umro, izrazili sumnju u karakter povreda, pozvali su policiju, koja je potom uhapsila Semira i Nejru. Ona je brzo puštena, a Semiru je početkom decembra produžen pritvor.  

 

Optužnica je podignuta prošle sedmice, a njeno jučerašnje potvrđivanje znači da će uskoro biti određen i početak sudskog procesa pred Kantonalnim sudom.  Pritisnut dokazima Nakon Semirovog hapšenja, Ajnurova majka promijenila je priču, tvrdeći da je maleni Ajnur pao i udario glavom od pod, ali u dnevnom boravku, za vrijeme igre sa Semirovim kćerkama iz prvog braka. 

 Ipak, Semir je, pritisnut dokazima, rekao policijskim istražiteljima da je “dječaka bacio u fotelju, jer ga je nerviralo što neprestano plače”. Semir Velagić, prema informacijama iz Kaknja, ranije je prijavljivan zbog nasilja u porodici, ali ne prema djeci nego prema bivšoj supruzi, od koje se razveo. 

(zenicablog)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U akciji “Black Tie 2”: Uhapšena influenserka Adna Helić

Influenserka Adna Helić uhapšena je u današnjoj akciji MUP-a...

Novi detalji tragedije u stravičnoj nesreći kod restorana Dallas

U teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M17 u...

U sudaru kod restorana Dallas život izgubila vozačica Mercedesa

Na magistralnom putu M17 u mjestu Mravići kod restorna...

Dječak (10) uzeo djedov pištolj, pa ubio nepoznatog čovjeka: Priznao zločin nakon dvije godine

Desetogodišnji dječak iz savezne države Teksas priznao je ubistvo...