Bezbjedonosna situacija u ZDK zadovoljavajuća

/

Protekla, 2014. godina sa bezbjednosnog aspekta,može se ocijeniti kao zadovoljavajuća,ustvrdio je Semir Šut,policijski komesar MUP-a Zeničko dobojskog kantona na današnjem tradicionalnom prednovogodišnjem susretu sa novinarima.

Podaci za prvih 11 mjeseci ove, u odnosu na isti period prošle godine govore, da je došlo do smanjenja broja krivičnih djela, smanjenja prekršaja javnog reda i mira,te smanjenja stope smrtno stradalih u saobraćajnim nesrećama,kazao je komesar Šut. -Ove godine evidentirano je 920 teških krađa,što je znatno manje u odnosu na prošlogodišnjih 1.212. Broj ukradenih vozila takođe je manji ove u odnosu na prošlu godinu. U kantonalnom MUP-u su izrazili zadovoljstvo efektima kampanje pod nazivom „Znanjem protiv droge“,realizovanoj u školama na području Kantona kojom je bilo obuhvaćeno 21.580 učenika. Ministar MUP-a Rifat Delić ocijenio je 2014. godinu kao veoma tešku,sa vanrednim događajima,u kojima je policija pokazala visoki stepen profesionalizma. Komesar Šut i ministar Delić izrazili su zahvalnost predstavnicima medija na korektnoj saradnji uz želje da se i unaprijedi. MUP ZDK je sačinio Akcioni plan djelovanja u narednoj,2015. godini, pri čemu su prioriteti smanjenje broja krivičnih djela,narušavanja javnog reda i mira,te smanjenje broja saobraćajnih nesreća.

Izvor : visoko.co.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Širom BiH sunčano, temperature niže u odnosu na prethodne dane

U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do...

Od radionica do ekonomske nezavisnosti: Saznajte kako udruženje “Ruka” Kalošević mijenja živote žena

U novoj epizodi našeg podcasta "Mikrofon zajednici" ugostili smo...

Serija krađa i onečišćenje okoliša u Maglaju: Policija istražuje slučajeve

Kako stoji u saopćenju MUP-a ZDK u periodu od 18.07....

Matuzići: Na benzinskoj pokušao platiti sa falsifikovanih 100 eura, policija traga za njim

Prema saopćenju MUP-a ZDK, dana 23.07.2024. godine, u 18:15...