Bezbjedonosna situacija u ZDK zadovoljavajuća

/

Protekla, 2014. godina sa bezbjednosnog aspekta,može se ocijeniti kao zadovoljavajuća,ustvrdio je Semir Šut,policijski komesar MUP-a Zeničko dobojskog kantona na današnjem tradicionalnom prednovogodišnjem susretu sa novinarima.

Podaci za prvih 11 mjeseci ove, u odnosu na isti period prošle godine govore, da je došlo do smanjenja broja krivičnih djela, smanjenja prekršaja javnog reda i mira,te smanjenja stope smrtno stradalih u saobraćajnim nesrećama,kazao je komesar Šut. -Ove godine evidentirano je 920 teških krađa,što je znatno manje u odnosu na prošlogodišnjih 1.212. Broj ukradenih vozila takođe je manji ove u odnosu na prošlu godinu. U kantonalnom MUP-u su izrazili zadovoljstvo efektima kampanje pod nazivom „Znanjem protiv droge“,realizovanoj u školama na području Kantona kojom je bilo obuhvaćeno 21.580 učenika. Ministar MUP-a Rifat Delić ocijenio je 2014. godinu kao veoma tešku,sa vanrednim događajima,u kojima je policija pokazala visoki stepen profesionalizma. Komesar Šut i ministar Delić izrazili su zahvalnost predstavnicima medija na korektnoj saradnji uz želje da se i unaprijedi. MUP ZDK je sačinio Akcioni plan djelovanja u narednoj,2015. godini, pri čemu su prioriteti smanjenje broja krivičnih djela,narušavanja javnog reda i mira,te smanjenje broja saobraćajnih nesreća.

Izvor : visoko.co.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...

JP RAD Tešanj primjer dobre prakse: Učešće u MEG projektu

Komunalno preduzeće već nekoliko godina zajedno sa Općinom Tešanj,...

Sutra sjednica osnivačkog odbora Snage naroda Tešanj

Kako nezvanično saznaje naš portal za sutra je zakazana...