Mahmutović: Završena prva istražna radnja u slučaju pogibije u Džungli

/

Dobojski okružni tužilac Mersiha Mahmutović rekla je da je završena prva istražna radnja u slučaju pogibije žene u Poslovno-rekreativnom centru “Džungla” u Doboju, te da će više informacija biti poznato po okončanju istrage.

Pronađeno je tijelo žene srednje životne dobi, koja je, najvjerovatnije, stradala od eksplozivne naprave – izjavila je Mahmutovićeva. Iz dobojske bolnice saopšteno je da je u ovu zdravstvenu ustanovu danas primljen pacijent čiji su inicijali H.M, čije je zdravstveno stanje trenutno stabilno i pod nadzorom je ljekara u Intenzivnoj njezi Službe za anesteziju i reanimaciju. U Službu za hirurgiju ovo lice je, kako navode, primljeno bez svijesti sa višestukim povredama, a nakon reanimacije pacijent je uveden u operacionu salu. Povrijeđeno lice zadobilo je višestruke povrede trupa, ekstremiteta i unutrašnjih organa. Sve povede su hirurški zbrinute i zaustavljeno je krvarenje – saopštio je Igor Nović, načelnik Odjeljenja hirurških grana Bolnice “Sveti apostol Luka”.

Srni je u Centru javne bezbjednosti Doboj rečeno da je smrtno stradala Zorica K. /47/ nakon što je Muharem H. /35/ aktivirao ručnu bombu.

Prema izjavi očevica Saše Golubovića, navedena lica su nakon prethodne rasprave ušla u njegov poslovni objekat, nakon čega je Muharem izvukao osigurač od bombe.

Golubović je naveo da je, zahvaljujući pribranosti, izbjegao moguću povredu.

Slučaj je oko 14.30 časova prijavljen Policijskoj stanici Doboj jedan.

Glasregije.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: Krađa na auto otpadu u Raduši

Prema zvaničnim informacijama iz MUP ZDK u vremenskom periodu...

Tešanj: U Cerovcu opljačkana vikendica

Prema zvaničnim informacijama MUP ZDK, u vremenskom periodu od...

Vozač povrijeđen nakon slijetanja vozila s ceste kod Zenice

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se...

Tragedija u BiH: Utopio se maloljetnik

U utorak 18. juna, u Jablaničkom jezeru utopio se...