Mahmutović: Završena prva istražna radnja u slučaju pogibije u Džungli

/

Dobojski okružni tužilac Mersiha Mahmutović rekla je da je završena prva istražna radnja u slučaju pogibije žene u Poslovno-rekreativnom centru “Džungla” u Doboju, te da će više informacija biti poznato po okončanju istrage.

Pronađeno je tijelo žene srednje životne dobi, koja je, najvjerovatnije, stradala od eksplozivne naprave – izjavila je Mahmutovićeva. Iz dobojske bolnice saopšteno je da je u ovu zdravstvenu ustanovu danas primljen pacijent čiji su inicijali H.M, čije je zdravstveno stanje trenutno stabilno i pod nadzorom je ljekara u Intenzivnoj njezi Službe za anesteziju i reanimaciju. U Službu za hirurgiju ovo lice je, kako navode, primljeno bez svijesti sa višestukim povredama, a nakon reanimacije pacijent je uveden u operacionu salu. Povrijeđeno lice zadobilo je višestruke povrede trupa, ekstremiteta i unutrašnjih organa. Sve povede su hirurški zbrinute i zaustavljeno je krvarenje – saopštio je Igor Nović, načelnik Odjeljenja hirurških grana Bolnice “Sveti apostol Luka”.

Srni je u Centru javne bezbjednosti Doboj rečeno da je smrtno stradala Zorica K. /47/ nakon što je Muharem H. /35/ aktivirao ručnu bombu.

Prema izjavi očevica Saše Golubovića, navedena lica su nakon prethodne rasprave ušla u njegov poslovni objekat, nakon čega je Muharem izvukao osigurač od bombe.

Golubović je naveo da je, zahvaljujući pribranosti, izbjegao moguću povredu.

Slučaj je oko 14.30 časova prijavljen Policijskoj stanici Doboj jedan.

Glasregije.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Ročište u predmetu “Džena Gadžun”: Šta je bilo s aparatom za anesteziju!

Na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu u...

Oduzeta opojna droga u Doboju

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Doboj Jug: Jedna osoba uhapšena zbog posjedovanja droge

U mjestu Mravići općina Doboj Jug, od strane lica...

Jedna osoba poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Gračanice

Jedna osoba je smrtno stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći...