DOBOJ: EKPLOZIJE I POŽARI TOKOM BADNJEG DANA I BOŽIĆA

/

Policijskoj stanici Doboj jučer je prijavljeno da je u mjestu Boljanić, 6.januara, u večernjim satima, odjeknulo četiri do pet snažnih detonacija, te da su u jutarnjim satima na obali ribnjaka vlasništvo M.M. uočeni krateri nastali djelovanjem eksplozivne naprave.

Uviđajem, koji su izvršili policijski službenici Policijske stanice Doboj, utvrđeno je da su krateri nastali usljed aktiviranja tromblonskih mina.

O navedenom događaju obavješten je dežurni tužilac, na osnovu čijih naredbi se nastavlja rad na identifikovanju osoba koje su aktivirale navedene eksplozivne naprave.

Prilikom vršenja uviđaja nije se moglo tačno uvrditi da li se i u jezeru eventualno nalaze neeksplodirane eksplozivne naprave, te je obavještena Civilna zaštita radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjendosti Doboj.

Tom centru je prijavljeno i da je u mjestu Koprivna, kod Modriče, 7. januara, oko 9.30 sati izbio požar u kući vlasništvo B.M., koji je ovom prilikom zadobio tjelesne povrede (opekotine po tijelu i glavi) i nakon ukazane ljekarske pomoći u dobojskoj bolnici prevezen je u Univerzitetsku bolnicu Klinički centar Banja Luka.

Uviđajem, koji su izvršili policijski službenici Policijske stanice Modriča, utvrđeno je da je požar nastao u spavaćoj sobi gdje je bila upaljena božićna svijeća koja je zapalila stolnjak, a potom je vatra zahvatila tepih i krevet u kome se nalazio djelimično pokretan B.M.

Vatru je ugasila njegova supruga.

O navedenom događaju obavješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.

Još jedan požar prijavljen je istog dana, u mjestu Donja Ostružnja.

Naime, oko 14.25 sati izbio je požar u kući vlasništvo Lj.B., koja je zadobila tjelesne povrede i zadržana je na liječenju u dobojskoj bolnici.

U požaru, koji je lokalizirala Vatrogasna jedinica Doboj, izgorjela je krovna konstrukcija i namještaj u dnevnoj sobi.

Uviđajem, koji su izvršili policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 i inspektor za protivpožarnu zaštitu CJB Doboj utvrđeno je da je požar najverovatnije prouzrokovan paljenjem svijeće i kandila od strane vlasnice.

FENA

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Emotivni oproštaj: Mještani Karadaglija i Jablanica ispratili dugogodišnjeg doktora u penziju

Na inicijativu Begunića Feždada iz Karadaglija, mještani mjesnih zajednica...

Pokušaj mita u Usori: Dvojac pokušao podmititi kantonalne inspektore

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK na području Zeničko-dobojskog...

Sretne vijesti iz Opće bolnice: Rođeno 5 beba u jednom danu!

U protekla 24 sata, na porođajnom odjelu Opće bolnice...

Zbog radova na elektroenergetskim objektima, struje neće biti od 09:00 do 15:00 sati

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, bez električne energije...