DOBOJ: EKPLOZIJE I POŽARI TOKOM BADNJEG DANA I BOŽIĆA

Datum:

Policijskoj stanici Doboj jučer je prijavljeno da je u mjestu Boljanić, 6.januara, u večernjim satima, odjeknulo četiri do pet snažnih detonacija, te da su u jutarnjim satima na obali ribnjaka vlasništvo M.M. uočeni krateri nastali djelovanjem eksplozivne naprave.

Uviđajem, koji su izvršili policijski službenici Policijske stanice Doboj, utvrđeno je da su krateri nastali usljed aktiviranja tromblonskih mina.

O navedenom događaju obavješten je dežurni tužilac, na osnovu čijih naredbi se nastavlja rad na identifikovanju osoba koje su aktivirale navedene eksplozivne naprave.

Prilikom vršenja uviđaja nije se moglo tačno uvrditi da li se i u jezeru eventualno nalaze neeksplodirane eksplozivne naprave, te je obavještena Civilna zaštita radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjendosti Doboj.

Tom centru je prijavljeno i da je u mjestu Koprivna, kod Modriče, 7. januara, oko 9.30 sati izbio požar u kući vlasništvo B.M., koji je ovom prilikom zadobio tjelesne povrede (opekotine po tijelu i glavi) i nakon ukazane ljekarske pomoći u dobojskoj bolnici prevezen je u Univerzitetsku bolnicu Klinički centar Banja Luka.

Uviđajem, koji su izvršili policijski službenici Policijske stanice Modriča, utvrđeno je da je požar nastao u spavaćoj sobi gdje je bila upaljena božićna svijeća koja je zapalila stolnjak, a potom je vatra zahvatila tepih i krevet u kome se nalazio djelimično pokretan B.M.

Vatru je ugasila njegova supruga.

O navedenom događaju obavješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.

Još jedan požar prijavljen je istog dana, u mjestu Donja Ostružnja.

Naime, oko 14.25 sati izbio je požar u kući vlasništvo Lj.B., koja je zadobila tjelesne povrede i zadržana je na liječenju u dobojskoj bolnici.

U požaru, koji je lokalizirala Vatrogasna jedinica Doboj, izgorjela je krovna konstrukcija i namještaj u dnevnoj sobi.

Uviđajem, koji su izvršili policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 i inspektor za protivpožarnu zaštitu CJB Doboj utvrđeno je da je požar najverovatnije prouzrokovan paljenjem svijeće i kandila od strane vlasnice.

FENA

Povezani postovi
Related

Ascom: Sigurnost na internetu sve više u fokusu kompanija

Tešanjska firma Ascom podrška je modernom poslovanju već 17...

Potvrđena optužnica protiv M. R. iz Tešnja zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 26.09.2022.godine, podiglo je optužnicu...

U Tešnju na izbore je izašlo 48,53% birača

Prema informacijama Općinske izborne komisije, na području općine Tešanj...

Stambeno zbrinuto 12 povratničkih porodica na području Teslića

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i...