DOBOJ: EKPLOZIJE I POŽARI TOKOM BADNJEG DANA I BOŽIĆA

/

Policijskoj stanici Doboj jučer je prijavljeno da je u mjestu Boljanić, 6.januara, u večernjim satima, odjeknulo četiri do pet snažnih detonacija, te da su u jutarnjim satima na obali ribnjaka vlasništvo M.M. uočeni krateri nastali djelovanjem eksplozivne naprave.

Uviđajem, koji su izvršili policijski službenici Policijske stanice Doboj, utvrđeno je da su krateri nastali usljed aktiviranja tromblonskih mina.

O navedenom događaju obavješten je dežurni tužilac, na osnovu čijih naredbi se nastavlja rad na identifikovanju osoba koje su aktivirale navedene eksplozivne naprave.

Prilikom vršenja uviđaja nije se moglo tačno uvrditi da li se i u jezeru eventualno nalaze neeksplodirane eksplozivne naprave, te je obavještena Civilna zaštita radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjendosti Doboj.

Tom centru je prijavljeno i da je u mjestu Koprivna, kod Modriče, 7. januara, oko 9.30 sati izbio požar u kući vlasništvo B.M., koji je ovom prilikom zadobio tjelesne povrede (opekotine po tijelu i glavi) i nakon ukazane ljekarske pomoći u dobojskoj bolnici prevezen je u Univerzitetsku bolnicu Klinički centar Banja Luka.

Uviđajem, koji su izvršili policijski službenici Policijske stanice Modriča, utvrđeno je da je požar nastao u spavaćoj sobi gdje je bila upaljena božićna svijeća koja je zapalila stolnjak, a potom je vatra zahvatila tepih i krevet u kome se nalazio djelimično pokretan B.M.

Vatru je ugasila njegova supruga.

O navedenom događaju obavješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.

Još jedan požar prijavljen je istog dana, u mjestu Donja Ostružnja.

Naime, oko 14.25 sati izbio je požar u kući vlasništvo Lj.B., koja je zadobila tjelesne povrede i zadržana je na liječenju u dobojskoj bolnici.

U požaru, koji je lokalizirala Vatrogasna jedinica Doboj, izgorjela je krovna konstrukcija i namještaj u dnevnoj sobi.

Uviđajem, koji su izvršili policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 i inspektor za protivpožarnu zaštitu CJB Doboj utvrđeno je da je požar najverovatnije prouzrokovan paljenjem svijeće i kandila od strane vlasnice.

FENA

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...