Jesu li poslanici SDP-a u KS dobili konkretne ponude Trgovina SDA i DF-a Mekićem i Aljovićem?

/

Kanton Sarajevo već sedmicama je talac bezočne prljave političke trgovine koja se iza kulisa odvija između SDA, DF-a te SDP-a, saznaje “Avaz”.

Fotelje i građani

Prema informacijama koje su nam potvrđene iz nekoliko izvora, kadrovi SDA zaduženi za ove pregovore već izvjesno vrijeme vrbuju poslanike SDP-a Amela Mekića i Hameda Aljovića kako bi sebi osigurali komotniju većinu u Kantonalnoj skupštini.

Naši izvori ispričali su nam da je u pregovaranje uključen generalni sekretar SDA Amir Zukić, koji je Mekiću i Aljoviću nudio konkretne ponude. Tako je Mekić prihvatio ponudu da se vrati u ovu stranku, a zauzvrat su mu obećani uposlenje supruge i veći stan.

Aljoviću je, kako nam je preneseno, ponuđeno da prijeđe u SDA, ali da pri tome zadrži direktorsku poziciju u Sedmoj osnovnoj školi u Blažuju. Inače, Aljovića je svojevremeno na ovu poziciju postavio tadašnji SDP-ov ministar obrazovanja KS Emir Suljagić, koji je danas u vrhuški DF-a.

Na naš upit o dogovoru, prvi Mekićev komentar bio je: “To je bezobrazno pitanje, koje nije na mjestu.” Dodao je kako nije tačno da je dobio protivuslugu. A na upit vraća li se u SDA, odgovorio je: “Vidjet ćemo još.”

– Znat će se ubrzo. Sve što budem radio, to će biti u interesu naših građana, a ne radi nekog mog ličnog interesa i koristi – kazao je Mekić.

Sve po savjesti

Zukić nam je kazao da nema nikakve veze s pregovorima u KS te nas je za daljnje informacije uputio na Kantonalni odbor SDA.

Aljović je za “Avaz” kazao da on ni sa kim nije pregovarao, da nema tu namjeru te da ostaje u SDP-u.

– Možda je neko u moje ime pregovarao. Ja ni sa kim ni kahve popio nisam. Ako je konotacija bila ta što sam glasao za rebalans budžeta, to sam uradio po svojoj savjesti, zato što mislim da treba funkcionirati kanton – govori Aljović.

U igri i šura?

Aljovića smo upitali zna li za informaciju da se u igru ubacio njegov šura Ibro Berilo, inače SDP-ov načelnik Trnova, koji je u pregovorima sa SDA tražio da mu ova stranka u Skupštini KS osigura da Bjelašnica ne bude proglašena nacionalnim spomenikom, kako bi mogao prodavati određene parcele, a zauzvrat bio on prešao u SDA, a s njim i Aljović.

– Ne vjerujem. Da li on privatno to za sebe radi, ja ne znam. Ja sam njegov šura – kazao je Aljović.

Berila je tokom jučerašnjeg dana bilo nemoguće dobiti na mobitel, a u njegovom uredu u Općini rečeno nam je da je odsutan. Tako od njega nismo mogli dobiti potvrdu informacije o tome da on u proteklim danima pokušava prijeći u redove DF-a, i to navodno s istom ponudom koju je imao i za SDA.

(avaz.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

SAS uspostavio novu avioliniju: Kopenhagen – Sarajevo direktnom linijom za 100 eura

Novi aviolinija između Kopenhagena i  Sarajeva, koju pokreće kompanija Scandinavian...

Konačno riješen problem nepriznavanja diploma studenata UNSA u inostranstvu

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade, Adna Mesihović,...

Zavod za javno zdravstvo FBiH izdao upozorenje i mjere o legionarskoj bolesti koja hara Hrvatskom

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine oglasio...

Danas je prvi dan ljeta: Najduži dan u godini, a trajat će 15 sati i 35 minuta

U četvrtak, 20. juna, je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja...