Stanari tuzlanskog Doma penzionera na rubu očaja U poplavama ostali bez ičega, a sada opet moraju na ulicu

/

U Domu penzionera u Tuzli jučer se odvijala prava drama kada su porodice koje su nakon poplava i klizišta u maju prošle godine smještene u ovu ustanovu obaviještene da danas do 14 sati moraju napustiti objekt. Rečeno im je da ostati mogu samo oni koji će platiti boravak, a ostalima je ponuđen smještaj u kolektivnom centru u Mihatovićima kod Tuzle.

– U Domu su mogli biti dok je trajalo stanje prirodne nesreće. Nakon što je nedavno proglašen prestanak ovog stanja, oni koji su se javili na općinski konkurs i dobili po hiljadu KM platili su kiriju za daljnji smještaj u Domu. Svi ostali sada odbijaju ponuđeni smještaj u Mihatovićima – kazao je Ibrahim Hadžić, stručni saradnik u Službi civilne zaštite Tuzla. Ispred Doma penzionera jučer smo zatekli uplakanog Hilmu Mujića koji je sa suprugom, stopostotnim invalidom, zbog klizišta morao napustiti kuću u naselju Borić. – Očajan sam. Gdje da idem kada je vani minus 15 stepeni? Skinut ću žute trake, otpečatiti kuću i tamo ćemo živjeti, a ako poginemo, neka neko odgovara – ispričao je 76-godišnji Mujić. Porodica Salčinović, koja trenutno popravlja kuću u Miladijama sa 5.000 KM koje su dobili od Crvenog križa, ne želi napustiti Dom, a ni otići u Mihatoviće. – Za novac za kiriju nismo mogli aplicirati, jer nismo bili u stanju prikupljati papire za konkurs. Mihatovići su daleko, a moja majka je bolesna i svaki drugi dan ide doktoru – rekao je Alen 


(avaz.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Doboj Jug: Održano Međuopćinsko sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom

U sklopu projekta „Međuopćinsko sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom“...

Doboj Jug: Ukraden moped ispred kuće

U toku noći 20/21.07.2024. godine, u mjestu Bukvik-Mravići, Doboj...

BiH i Srbija zajedno rekonstruišu prugu od Rume do Doboja

Na sjednici je utvrđen Prijedlog sporazuma o suradnji na...

Ramo Isak: Najpopularniji sam političar

U posjeti Tešnju bio je Ministar unutrašnjih poslova i...