Nakon jučerašnjeg smrtonosnog napada Dvojica braće napadača u Parizu i dalje u bijegu, treći se predao policiji

/

Najmlađi od trojice osumnjičenih za jučerašnji smrtonosni napad na magazin Charlie Hebdo, Hamyd Mourad (1996) se prema pisanjima stranih medija predao policiji. Kako prenose mediji u Francuskoj, tužilaštvo u Parizu je objavilo informaciju kako se treći, najmlađi osumnjičenih predao policiji.

On se predao nekih 230 kilometara od Pariza, blizu granice sa Belgijom. Naime, kako pišu pojedini mediji, on se odlučio na predaju nakon što je vidio svoje ime u medijima, ali i na društvenim mrežama. Napadači sa kapuljačama su jučer “uletjeli” u redakciju satiričnog magazina Charlie Hebdo i ubili 12 novinara, što je najsmrtonosniji napad u posljednjih deset godina na tlu Francuske. 

Francuska policija, ali i vojska je i dalje u “lovu” na dvojicu napadača koji su jučer nakon napada pobjegli. Jedan od napadača Cherif Kouachi je već ranije bio optuživan za terorizam i odležao je kaznu zatvora u iznosu od 18 mjeseci. Francuski predsjednik Francois Hollande je saopćio da će od danas u Francuskoj biti trodnevna nacionalna žalost zbog današnjeg napada u Parizu, a da će danas u Jelisejskoj palati biti održan novi sastanak kriznog štaba. Uporedo s tim, francuska policija je saopćila da su izgubili trag odbjegloj trojici počinitelja današnjeg napada, ali da i dalje tragaju za njima. Eksperti tvrde da je sa snimaka jasno da se radi o obučenim napadačima i da postoji bojazan da bi mogli izvesti nove napade. Francuski zvaničnici su ranije saopćili da je u jučerašnjem terorističkom napadu u Parizu život izgubilo 12 osoba, među kojima četvero karikaturista i dva policajca. Teže su ranjene četiri osobe.


(avaz.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Iran je u subotu napao Izrael s više od 300 dronova i projektila: 99 posto presretnuto, čeka se odgovor

Drugi dan sukoba Izraela i Irana sigurnosne službe iz...

Evo liste: Koje zemlje su najbogatije u Evropi

Objavljeni su podaci o bogatstvu stanovnika država Evropske unije Luksemburg...

Tijelo Danke Ilić još nije pronađeno, osumnjičeni skrivanjem onemogućavaju dugu zatvorsku kaznu?

Osumnjičeni je priznao da je navodno autom udario Danku,...

UN: Domaćinstva u svijetu dnevno bace milijardu obroka

Domaćinstva u svijetu su tokom 2022. godine bespotrebno dnevno...