Nakon jučerašnjeg smrtonosnog napada Dvojica braće napadača u Parizu i dalje u bijegu, treći se predao policiji

Datum:

Najmlađi od trojice osumnjičenih za jučerašnji smrtonosni napad na magazin Charlie Hebdo, Hamyd Mourad (1996) se prema pisanjima stranih medija predao policiji. Kako prenose mediji u Francuskoj, tužilaštvo u Parizu je objavilo informaciju kako se treći, najmlađi osumnjičenih predao policiji.

On se predao nekih 230 kilometara od Pariza, blizu granice sa Belgijom. Naime, kako pišu pojedini mediji, on se odlučio na predaju nakon što je vidio svoje ime u medijima, ali i na društvenim mrežama. Napadači sa kapuljačama su jučer “uletjeli” u redakciju satiričnog magazina Charlie Hebdo i ubili 12 novinara, što je najsmrtonosniji napad u posljednjih deset godina na tlu Francuske. 

Francuska policija, ali i vojska je i dalje u “lovu” na dvojicu napadača koji su jučer nakon napada pobjegli. Jedan od napadača Cherif Kouachi je već ranije bio optuživan za terorizam i odležao je kaznu zatvora u iznosu od 18 mjeseci. Francuski predsjednik Francois Hollande je saopćio da će od danas u Francuskoj biti trodnevna nacionalna žalost zbog današnjeg napada u Parizu, a da će danas u Jelisejskoj palati biti održan novi sastanak kriznog štaba. Uporedo s tim, francuska policija je saopćila da su izgubili trag odbjegloj trojici počinitelja današnjeg napada, ali da i dalje tragaju za njima. Eksperti tvrde da je sa snimaka jasno da se radi o obučenim napadačima i da postoji bojazan da bi mogli izvesti nove napade. Francuski zvaničnici su ranije saopćili da je u jučerašnjem terorističkom napadu u Parizu život izgubilo 12 osoba, među kojima četvero karikaturista i dva policajca. Teže su ranjene četiri osobe.


(avaz.ba)

Povezani postovi
Related

U jezeru pronađena tijela tri djeteta i žene, otac djece pronađen mrtav u kamp prikolici

U jezeru u američkoj državi Minesota pronađena su tijela...

Inflacija u eurozoni dostigla rekord, posljedice rata u Ukrajini osjećaju se u svim zemljama

Podaci Eurostata pokazali su kako su rekordne cijene energenata...

Od sada porez na duhan i za e-cigarete

U Njemačkoj će od sutra na snagu stupiti uvođenje...