Policajac ubijen jučer u Parizu u napadu na Charlie Hebdo je musliman

/

Francuska policija je identificirala jednog od dvojice ubijenih policajaca jučer u Parizu tokom napada na satirični časopis Charkie Hebdo. Identifikovani policajac je bio sljedbenik islama, javili su mediji.

Ahmed Merabet, 42-godišnji policajac, je upucan iz neposredne blizine, uprkos tome što je navodno molio da ga napadači ne ubiju. Trenutak njegove smrti je zabilježen kamerom. 

Daily Caller je javio da je Merabet inače bio policajac u četvrti gdje se nalazi redakcija magazina Charlie Hebdo u Parizu. Identitet drugog policajca još uvijek nije potvrđen, ali francuski mediji navode da je najvjerovatnije riječ o policajcu koji je bio dodijeljen uredniku magazina Stephaneu Charbu Charbonnieru da brine o njegovoj sigurnosti.

Podsjetimo, napadači su jučer ubili dvojicu policajaca i 10 članova redakcije ovog satiričnog magazina. 

Mediji su jutros javili da se jedan od napadača predao policiji. CNN prenosi da se radi o Hamydu Mouradu, koji je izveo napad zajedno sa dvojicom braće Cherifom Kouachijem i Saidom Kouachijem.


(klix.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Oduzeta opojna droga u Doboju

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Doboj Jug: Jedna osoba uhapšena zbog posjedovanja droge

U mjestu Mravići općina Doboj Jug, od strane lica...

Jedna osoba poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Gračanice

Jedna osoba je smrtno stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći...

Na magistralnom putu kod Zenice na teretno vozilo palo stablo

Na magistralnom putu M-17 u mjestu Vranduk dogodila se...