Poslije krvave drame u kojoj je ljubomorni bombaš ubio ljubavnicu Muhamed u majskim poplavama Zorici spasio život, a sada joj ga oduzeo

/

Muhamed Hadžikadunić (34) oporavlja se u Općoj bolnici „Sveti apostol Luka“ u Doboju i pod stalnim je nadzorom ljekara nakon što je prekjučer u 14.30 sati, aktivirajući ručnu bombu u Sportsko-rekreacionom centru „Džungla“ u Doboju, ubio svoju dvanaest godina stariju ljubavnicu, dobojsku frizerku Zoricu Knežević. Prema riječima dr. Igora Novića, hirurga ove bolnice, njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Tim ljekara – Nakon što je pacijent dovezen s brojnim ozljedama nanesenim eksplozivnom napravom, tim ljekara radio je puna četiri sata na saniranju teških tjelesnih ozljeda. Za sada on nema novih krvarenja, stabilan je, ali su mu amputirane desna podlaktica i šaka. I dalje radimo na saniranju brojnih povreda po tijelu – kazao je dr. Nović. 

Dr. Nović : Povrijeđeni u stabilnom stanju.


Hadžikadunić je prekjučer došao u frizerski salon „Zoka“, vlasništvo njegove ljubavnice Zorice Knežević koji se nalazi u sklopu SRC „Džungla“, i odmah započeo svađu i galamu koju je primijetio i očevidac Saša Golubović. Vidjevši da bi moglo biti problema, Zorica je počela bježati ka susjednom lokalu, ali ju je ljubomorni Hadžikadunić sustigao, stegnuo oko sebe i aktivirao ručnu bombu namjeravajući ubiti i sebe i nju. Navodno je Zorica planirala Muhameda ostaviti, i to bio mogao biti glavni motiv za Hadžikadunićev pakleni plan da zajedno odu u smrt. Frizerka je od zadobivenih ozljeda podlegla na licu mjesta, o čemu svjedoče i velike lokve krvi. Jučer je dr. Ljubomir Curkić u dobojskoj bolnici obavio obdukciju tijela nastradale.

– Žena je podlegla od teških ozljeda nanesenih gelerima eksplozivne naprave u predjelu grudi i trbuha, te ostalim dijelovima tijela. Eksplozija joj je uz to, odbila desnu podlakticu – izjavio je za „Avaz“ dr. Curkić.

Inače, Zorica Kovačević rođena je u dobojskom selu Kladari. Roditelji joj nisu živi, ima samo sestru i kćerku srednjoškolku.

U vrijeme prošlogodišnjih poplava 15. maja, kada je vodena bujica rijeke Bosne krenula ka SRC „Džungla“, Zorica je u svom frizerkom salonu „Zoka“ bila zarobljena i privremeno se spasila penjući na gornji sprat. Niko ne zna, ali se dugo pričalo da se do nje u to najkritičnije vrijeme čamcem probio njen ljubavnik Muhamed Hadžikadunić i nadljudskim naporima je izvukao i spasio joj život.

Slao joj prijeteće poruke

Za nastradalu Zoricu Knežević kažu da je bila vrijedna i druželjubiva, ali da nije imala mnogo sreće u ljubavi. U vrijeme majskih poplava do posljednjeg momenta ostala je u frizerskom salonu koji je još otplaćivala.

S Hadžikadunićem je, navodno, prekinula ljubavnu vezu, ali je on bio uporan i često je dolazio u frizerski salon u kojem je radila. Zorica se žalila da je često dobivala i SMS-ove od Hadžikadunića, koji joj je prijetio i preklinjao je da obnove ljubavnu vezu, ali te prijetnje niko nije ozbiljno shvatao.

Živjela je s kćerkom koja je prvi razred srednje škole u Doboju i koja trenira rukomet. S mužem se davno razvela i nije bila u kontaktu s njim.

(avaz.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešnjaku ukraden VW Golf

Policijskoj stanici Tešanj obratio se M.B. (1991) iz Tešnja...

Tešanj: Autobus udario maloljetnicu, bore joj se za život

Maloljetnica je sinoć povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u Tešnju...

Tragična smrt poznate bh. pjevačice: Izvršila samoubistvo vješanjem

Lukavčanka i pjevačica Mensura Salkić tragično je sinoć preminula. "Tužilaštvu...

Pravda za svirepo ubistvo Saše Kulišića u Doboju i dalje na čekanju

Pokušaj Okružnog suda u Doboju da počne proces protiv...