Francuska: Na nogama 90.000 policajaca, privedeno devet osoba

/

Sudeći prema pisanju francuskih i britanskih medija za braćom Saidom i Cherifom Kouachijem traga ni manje ni više nego 90.000 policajaca, a do sada je privedeno devet osoba koje se dovode u vezu sa jučerašnjim napadom na satirični magazin Charlie Hebdo.

U tom napadu je, podsjetimo, ubijeno 12 osoba, 10 novinara i dva policajca te je povrijeđenih još 11 osoba. 

Samo na ulicama Pariza večeras za teroristima traga 10.000 policijskih službenika. 

Francuski ministar policije potvrdio je u poslijepodnevnim satima da je uhapšena još jedna osoba te da je sada broj privedenih narastao na devet.

L'union i još neki francuski mediji dobili su potvrdu da su braća vozilo Renault Clio, kojim su bježali, ostavili pored šume u mjestu Longpont, a u automobilu je pronađena i lična karta jednog od napadača.

Stručnjaci koji su analizirali jučerašnji događaj tvrde da se braća odlično uklapaju u klasični profil radikalnih džihadista. Cherif Kouachi (32) i njegov stariji brat Said (34) rođeni su i odrasli u mirnoj pariškoj četvrti.

Interventna policija pretražila je i cijelo selo Corcy, nikoga nisu pronašli, te pretpostavljaju da su teroristi pobjegli u šumu, javlja Le Monde.


(klix.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Zabranjuju TikTok: Hoće li američka vlada ugasiti ovu društvenu mrežu

Sa 360 glasova "za", i svega 58 "protiv" izglasan...

Dva državljana BiH uhapšena u Njemačkoj zbog šverca oružja

Pripadnici njemačke policije su u opsežnoj akciji uhapsili dva...

Iran je u subotu napao Izrael s više od 300 dronova i projektila: 99 posto presretnuto, čeka se odgovor

Drugi dan sukoba Izraela i Irana sigurnosne službe iz...

Evo liste: Koje zemlje su najbogatije u Evropi

Objavljeni su podaci o bogatstvu stanovnika država Evropske unije Luksemburg...