U decembru tri lica poginula u saobraćaju

/

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Doboj u saobraćajnim udesima u decembru poginula su tri lica, a evidentirano je ukupno 105 saobraćajnih nezgoda, što je za 11,8 odsto manje nego u istom mjesecu 2013. godine.

U saobraćajnim nezgodama osam lica je teže, a 40 lakše povrijeđeno, dok su u istom mjesecu 2013. godine u saobraćajnim nezgodama poginula dva lica, 20 je bilo teže, a 24 lakše povrijeđeno, saopšteno je iz CJB-a Doboj. Evidentirano je 65 saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom, što je 26,14 odsto manje nego u istom mjesecu godinu prije, kada ih je bilo 88. Od ukupnog broja evidentiranih saobraćajnih nezgoda u 62,9 odsto slučajeva one su se dogodile u naseljenim mjestima, ukupno 66. 

U decembru je neprilagođena brzina bila uzrok 24,76 odsto saobraćajnih nezgoda, 23,8 odsto je nepoštovanje vožnje uz desnu ivicu kolovoza i u 22,8 odsto slučajeva nepropisna radnja vozilom u saobraćaju. 

Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja i policijske stanice opšte nadležnosti iz sastava CJB-a Doboj u decembru su realizovale veći broj lokalnih akcija kontrole brzine kretanja vozila. 

Tokom akcije kontrolisano je ukupno 690 vozila i korištenjem radara u 83,6 odsto slučajeva utvrđeno da su vozači prekoračili dozvoljenu brzinu. 

Od ukupno 577 prekršaja učinjenih prekoračenjem brzine, 362 prekršaja ili 62,7 odsto slučajeva evidentirano je u naseljenim mjestima. 

Najčešće prekoračenje brzine u naseljenim mjestima odnosilo se na prekoračenje od 10 do 20 kilometara na čas, ukupno 198, te od 20 do 30 kilometara na čas, ukupno 122. U dva slučaja evidentirano je prekoračenje brzine sa više od 50 kilometara na čas od dozvoljene. 

Prekoračenje brzine kretanja vozila van naseljenog mjesta evidentirano je u 215 slučajeva. 

Najčešća prekoračenja brzine bila su u rasponu od 10 do 20 kilometara na čas od dozvoljene i to u 104 slučaja, te od 20 do 30 kilometara na čas u 68 slučaja. 

Evidentiran je i jedan slučaj prekoračenja brzine sa više od 50 kilometara na čas od dozvoljene. 

Zbog prekoračenja brzine kretanja vozačima je izdato 577 prekršajnih naloga, dok je zbog ostalih učinjenih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja BiH izdat 81 prekršajni nalog.

izvor : Glas regije

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tragičan epilog nesreće: U sudaru kamiona i putničkog vozila preminula jedna osoba

Jedna osoba je poginula u saobraćajnoj nesreći koja se...

Automobil sinoć sletio s kolovoza, dvije osobe povrijeđene

U tuzlanskom naselju Sjenjak, sinoć oko ponoći dogodila se...

Fotografija nastala sat prije masakra: Damira (37) ubio penzionisani vojni policajac

Nedjelja je bila poseban dan u životu Damira Fijale...

U sudaru Tesle i BMW-a poginula jedna osoba

Jedna osoba je poginula, a dvije su teško povrijeđene...