Kako će zenička bolnica fukcionisati od 17.01.?!

/

Kantonalna bolnica Zenica, nakon prošlomjesečne ostavke prim. dr. Seada Rožajca iz Tešnja, još uvijek je bez predsjednika Upravnog odbora. Njegov je nasljednik, v.d. predsjednika prim. dr. Emir Čabrić iz Doboj Juga, odustao od funkcije odmah nakon imenovanja, i prije nego je održao ijednu sjednicu. 

Istekli i neki ugovori o radu Čabrić je, saznajemo, tražio od Ministarstva zdravstva i Vlade Zeničko-dobojskog kantona da se potpuno rekonstruiše UO, odnosno nije želio raditi s aktuelnim sazivom. Kako su za više od 10 zaposlenika istekli, a još za toliko će uskoro isteći ugovori o radu na određeno, te da će 17. januara isteći i drugi, ovog puta tromjesečni mandat u ulozi v. d. direktora prim. dr. Fadilu Šabanoviću, postavlja se pitanje kako će zenička bolnica funkcionisati nakon tog datuma. – Oni moraju sazvati sjednicu i donijeti odluku, jer se ne smije dovoditi u pitanje funkcionisanje bolnice. Čudi me da Ministarstvo i Vlada nisu izabrali novog predsjednika. A, što se tiče radnika kojima su istekli ugovori o radu, nije to velika brojka da bi dovela u pitanje funkcionisanje.  Kada bi to bilo, jer to i nije u nadležnosti UO, ja bih potpisao sam ugovore za nastavak njihovog angažmana – kaže Šabanović, koji dodaje da razumije da oni žele da dobiju stalni angažman. On dodaje da je ovaj UO nadležnost prijema radnika uzeo direktorima, te se i on nije želio tome suprostavljati. Novi konkurs za direktora?! Resorna ministrica Senka Balorda, kako ističe član UO Bruno Bojić, sutra će ministrica izdati saglasnost da se i bez v.d. predsjednika Čabrića održi sjednica UO. -Mi ćemo naredne sedmice održati sjednicu i imenovati v.d. direktora. Ako do tada ne dođe ekivalencija iz Federalnog ministarstva za certifikate menadžmenta u zdravstvu, poništit ćemo avgustovski natječaj za izbor direktora, na koji su se bile javili samo Šabanović i Adnan Begović, te raspisati novi.  Ne bih ulazio u to zašto Čabrić nije želio držati sjednice UO, ali svi moraju surađivati s Ministarstvom i Vladom ZDK – kaže Bojić, koji ističe da samo moraju uvažavati zakonske procedure.


(avaz.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Narcis Halilović predsjednik Bosanskog pozorišta Tešanj: U kulturu se jako malo ulaže

Gost našeg podcasta bio je Narcis Halilović, koji je...

MANN+HUMMEL pruža podršku mladim talentima: Ponosni smo što podržavamo obrazovanje

U MANN+HUMMEL BA vjerujemo da je obrazovanje temelj uspješne...

Tešanj: Pronađeno i uklonjeno neeksplodirano ubojno sredstvo

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj Operativni...

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...