Kebo: Džaferović treba podnijeti ostavku

/

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo primio je dodatnu dokumentaciju koja potvrđuje osnovanost njegovog obraćanja Tužilaštvu BiH, a odnosi se na odgovornost aktuelnog predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefika Džaferovića i drugih vezano za ratna dešavanja u Vozućoj – saopćeno je iz Kebinog kabineta. 

U saopćenju se navodi da „smatra komentare, koje daje Džaferović u javnosti, nedostojnim funkciji koju obnaša“. 

– Riječi koje upotrebljava kao što su „politički reket“ i „gnusna laž“ su neprimjerene instituciji koju predstavlja i degradira je, kao što degradira i svoju ličnost i očekujem da iz moralnih razloga podnese ostavku što sam već zatražio – rekao je potpredsjednik Kebo. 

Naglašava da takvi ljudi ne mogu državu izvući iz krize i otvoriti joj put ka Evropi. 

– Na kraju, za to su imali priliku dvadeset godina i to nisu učinili, nego, nasuprot, koriste nedostojne političke mehanizme za pravdanje svoje neodgovornosti i ličnih interesa koji štete svim građanima BiH bez obzira na naciju i vjeru – navodi se u saopćenju iz Kabineta potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe.

(avaz.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Bećirović i Komšić u sjedištu UN-a povodom Rezolucije o Srebrenici

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član...

Iz ljeta u zimu: Snijeg i temperaturni šok u samo nekoliko sati u cijeloj BiH

Nakon perioda sunčanih dana i visokih temperatura koje su...

Satnica u BiH šest puta manja od prosjeka u EU

Prosječna satnica zaposlenih u BiH, ako pretpostavimo da imaju...