Istekla amnestija za dobrovoljnu predaju oružja

/

DOBOJ – U Republici Srpskoj je 31. decembra 2014. godine istekla amnestija za dobrovoljnu predaju ilegalnog oružja i municije, kako je to bilo definisano Zakonom o amnestiji za nedopušteno držanje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja u RS.

Tokom amnestije građani su mogli dobrovoljno, bez ikakvih sankcija, da predaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva čije nelegalno držanje predstavlja opasnost za njih same, članove njihove porodice i cijele lokalne zajednice. Od početka primjene ovog zakona, 1. septembra 2013. godine, na području Centra javne bezbjednosti Doboj provedena je kampanja „Biraj život bez oružja“.

Za to vrijeme građani su dobrovoljno predali 107 komada dugih cijevi, devet komada kratkih cijevi, 295 minsko-esplozivnih sredstava, 13.965 komada municije i 143 komada dijelova vojne opreme.

(Glasregije.com)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Bit će velika borba u utrci za načelnika u Doboj Jugu

Da smo već uveliko u predizbornoj kampanji za lokalne...

Uhapšena osoba koja je upravljala ringišpilom u Doboju

Dobojska policija sinoć u 22.30 sati uhapsila je B....

Doboj Jug: Potpisani novi infrastrukturni ugovori

Općinski načelnik Mirnes Tukić je u prostorijama Općine Usora...