Nezapamćen slučaj u BiH: Majka i sin kod Bosanske Krupe zajedno izvršili samoubistvo

/

Osamdesetrogodišnja Dušanka Lukač i njen sin Brane (55) objesili su se jučer na tavanu porodične kuće u selu Jasenica, kod Bosanske Krupe, potvrđeno je za “Avaz” iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Tijela majke i sina pronašao je prvi komšija Milan Vejinović koji je o svemu obavijestio policiju.  Policija je odmah izašla na mjesto događaja, na kojem nisu primijećeni tragovi djelovanja treće osobe.  Smrt je konstatovao dežurni ljekar Doma zdravlja Bosanska Krupa. Po nalogu dežurnog tužioca tijela su prevezena u krupljanski Dom zdravlja, gdje je obavljena obdukcija. Nalaz doktora patologa je potvrdio mišljenje službenika MUP-a da se radi o dvostrukom samoubistvu vješanjem o konopac, a na tijelima nisu pronađeni tragovi nasilja Tijela su nakon toga predata kćerki, odnosno sestri tragično stradalih, Nadi Nedimović.  Nezvanično se moglo čuti da su prilikom samoubistva majka i sin koristili isti konopac, međutim, iz policije nam ovu informaciju nisu mogli ni potvrditi niti demantovati.  Portparol MUP-a USK-a Ale Šiljdedić nam je rekao da će više detalja o eventualnim motivima ovog slučaja biti poznato sutra tokom dana. – Jedino što u ovom trenutku mogu reći je da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela, te da se radi o dvostrukom suicidu, kratko nam je kazao Šiljdedić.  Komšije su kazale kako se radi o poštenim i čestitim ljudima, koji ni sa kim nisu imali problema, te da ih je na ovaj potez vjerovatno natjerala neimaština. Također, za Branu se moglo čuti da je često bio depresivan, te da je i ranije spominjao kako će se nakon smrti majke ubiti, ali da se ovome niko nije mogao nadati.  Nakon smrti Dušankinog muža prije desetak godina, majka i sin živjeli su sami i bavili se uzgojem stoke.  Komšija koji ih je pronašao ih je i inače obilazio i pomagao im, pa im je tako i kobnog dana donio hranu i kolače.  Selo Jasenica je inače povratničko naselje u kojem je u prijeratnom periodu živjelo oko hiljadu stanovnika srpske nacionalnosti, ali se nakon rata vratilo svega pedesetak mještana, uglavnom starijih osoba koje žive u teškoj ekonomskoj situaciji.


(avaz.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tešanj: Uhapšena jedna osoba zbog posjedovanja droge

U mjestu Kalošević općina Tešanj, od strane lica iz...

Nezgoda kod Zenice: Udario u bankinu, saobraćaj otežan

U mjestu Hece kod Zenice jutros se desila saobraćajna...

U akciji “Black Tie 2”: Uhapšena influenserka Adna Helić

Influenserka Adna Helić uhapšena je u današnjoj akciji MUP-a...

Novi detalji tragedije u stravičnoj nesreći kod restorana Dallas

U teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M17 u...