Harun Šestić novi v.d. direktora zeničke bolnice

Datum:

Upravni odbor Kantonalne bolnice u Zenici, na sjednici kojom je danas, umjesto v.d. predsjednika prim. dr. Emira Čabrića (podnio ostavku-op.a), predsjedavao dr. Bruno Bojić, poništio je prošlogodišnji konkurs za direktora te izabrao i novog vršioca dužnosti direktora KBZ-a. 

Dosadašnjem v.d. direktoru, prim.dr. Fadilu Šabanoviću, koji je na funkciji bio od aprila prošle godine, zbog zakonskih ograničenja nije opet mogao biti produžen mandat.

– Ne radi se bilo kakvoj smjeni dr. Šabanovića, nego, nažalost, zakonske nam mogućnosti ne dozvoljavaju da mu produžimo mandat v.d. direktora, koji smo jednom produžavali za tri mjeseca. 

Novi v.d. direktora je prim. dr. Harun Šestić, također zaposlenik KBZ-a. On će na funkciji ostati najduže šest mjeseci, odnosno do imenovanja direktora na period od četiri godine- kaže Bojić, koji najavljuje i da će u najkraćem vremenu raspisati novi konkurs za direktora. 

Prethodni konkurs je poništen zato što prijavljeni kandidati, prim. dr. Šabanović i prim, dr, Adnan Begović, nisu dobili ekvivalenciju za njihove diploma menadžera zadovoljavaju kriterije certifikata iz top menadžmenta u zdravstvu. 

Zakjučcima sastanka bio je više nego zadovoljan i predsjednik Sindikata ljekara Zeničko-dobojskog kantona  prim. dr. Meho Kovačević, koji je kazao da se nada da će Vlada ZDK, napokon, početi i realizirati zaključke UOKBZ-a.

(Avaz)

Povezani postovi
Related

Velika zimska prognoza AccuWeathera: Evo šta čeka BiH

AccuWeatherova ekipa meteorologa sastavila je prognoze za ono što će...

Farma kod Zenice na kojoj tele i srna, ali i ovan i lama zajedno spavaju

Od tri kokoške do prave male farme, koja sve...

Noću je radio, a danju brinuo o teško bolesnoj kćerki Sari: Danas će na vječni počinak biti ispraćen “otac hrabrost”

Darko Vujinović, Banjalučanin i samohrani otac, koji je preminuo...

Sve se okrenulo: Iz Neuma idu po hranu i kozmetiku u Hrvatsku jer je jeftinije

Neum, bivši najveći dubrovački poslijeratni tržni centar umnogome se...