Harun Šestić novi v.d. direktora zeničke bolnice

Datum:

Upravni odbor Kantonalne bolnice u Zenici, na sjednici kojom je danas, umjesto v.d. predsjednika prim. dr. Emira Čabrića (podnio ostavku-op.a), predsjedavao dr. Bruno Bojić, poništio je prošlogodišnji konkurs za direktora te izabrao i novog vršioca dužnosti direktora KBZ-a. 

Dosadašnjem v.d. direktoru, prim.dr. Fadilu Šabanoviću, koji je na funkciji bio od aprila prošle godine, zbog zakonskih ograničenja nije opet mogao biti produžen mandat.

– Ne radi se bilo kakvoj smjeni dr. Šabanovića, nego, nažalost, zakonske nam mogućnosti ne dozvoljavaju da mu produžimo mandat v.d. direktora, koji smo jednom produžavali za tri mjeseca. 

Novi v.d. direktora je prim. dr. Harun Šestić, također zaposlenik KBZ-a. On će na funkciji ostati najduže šest mjeseci, odnosno do imenovanja direktora na period od četiri godine- kaže Bojić, koji najavljuje i da će u najkraćem vremenu raspisati novi konkurs za direktora. 

Prethodni konkurs je poništen zato što prijavljeni kandidati, prim. dr. Šabanović i prim, dr, Adnan Begović, nisu dobili ekvivalenciju za njihove diploma menadžera zadovoljavaju kriterije certifikata iz top menadžmenta u zdravstvu. 

Zakjučcima sastanka bio je više nego zadovoljan i predsjednik Sindikata ljekara Zeničko-dobojskog kantona  prim. dr. Meho Kovačević, koji je kazao da se nada da će Vlada ZDK, napokon, početi i realizirati zaključke UOKBZ-a.

(Avaz)

Povezani postovi
Related

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH danas razmatra o računovodstvu i zdravstvenom osiguranju

Redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine...

Slatka u domovima ministara i parlamentaraca danas im povećane plate za 500 KM

Prema predloženom budžetu, ukupni prihodi, primici i finansiranje institucija...

Usvojena inicijativa kojom će se napad na novinare tretirati kao posebno krivično djelo

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je u drugom krugu...

Vratila se iz Njemačke u BiH: Nisam mogla uštedjeti ništa, živjela sam u garsonijeri

Franka Križanović iz Viteza prije tri godine otišla je...