Harun Šestić novi v.d. direktora zeničke bolnice

/

Upravni odbor Kantonalne bolnice u Zenici, na sjednici kojom je danas, umjesto v.d. predsjednika prim. dr. Emira Čabrića (podnio ostavku-op.a), predsjedavao dr. Bruno Bojić, poništio je prošlogodišnji konkurs za direktora te izabrao i novog vršioca dužnosti direktora KBZ-a. 

Dosadašnjem v.d. direktoru, prim.dr. Fadilu Šabanoviću, koji je na funkciji bio od aprila prošle godine, zbog zakonskih ograničenja nije opet mogao biti produžen mandat.

– Ne radi se bilo kakvoj smjeni dr. Šabanovića, nego, nažalost, zakonske nam mogućnosti ne dozvoljavaju da mu produžimo mandat v.d. direktora, koji smo jednom produžavali za tri mjeseca. 

Novi v.d. direktora je prim. dr. Harun Šestić, također zaposlenik KBZ-a. On će na funkciji ostati najduže šest mjeseci, odnosno do imenovanja direktora na period od četiri godine- kaže Bojić, koji najavljuje i da će u najkraćem vremenu raspisati novi konkurs za direktora. 

Prethodni konkurs je poništen zato što prijavljeni kandidati, prim. dr. Šabanović i prim, dr, Adnan Begović, nisu dobili ekvivalenciju za njihove diploma menadžera zadovoljavaju kriterije certifikata iz top menadžmenta u zdravstvu. 

Zakjučcima sastanka bio je više nego zadovoljan i predsjednik Sindikata ljekara Zeničko-dobojskog kantona  prim. dr. Meho Kovačević, koji je kazao da se nada da će Vlada ZDK, napokon, početi i realizirati zaključke UOKBZ-a.

(Avaz)

Povezani postovi

Sindikalna potrošačka korpa se opasno približila 3.000 KM

Sindikalna potrošačka korpa koju je Savez samostalnih sindikata Bosne...

Ko su najveći uvoznici u BiH?

U prva tri mjeseca 2024. godine najveći uvoznik na...

Gdje sve možemo letjeti iz BiH: Za Istanbul čak 34 leta sedmično sa sarajevskog aerodroma

Na koje sve destinacije možemo letjeti iz Sarajeva, Mostara...