Generali Grabovica i Polutak: Kebine optužbe tendenciozne i neutemeljene

/

Udruženje generala Bosne i Hercegovine i Udruženje za zaštitu tekovina borbe za BiH reagiraju što potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo dostavlja tužilaštvu dokumentaciju o navodnoj šutnji pojedinih visokih oficira Armije RBiH o nekim ratnim zločinima počinjenim tokom rata u BiH.

Ova dva udruženja čiji su predsjednici generali Hajrudin Grabovica i Mustafa Polutak navode u saopćenju danas da Kebo tendenciozno pokušava da baci mrlju na borbu i istaknute pojedince odbrambeno-oslobodilačkog rata. 

–  Mi, generali i komandanti jedinica ARBiH, oštro osuđujemo ovo tendenciozno istupanje i neutemeljene optužbe potpredsjednika FBiH. Ne želimo relativizirati i negirati niti jedan zločin koji se desio u Bosni i Hercegovini, ali naglašavamo da Kebina dokumentacija nije ništa novo jer je odavno dostupna istražnim organima Tribunala u Hagu i Tužilaštva BiH. Novo je to da Kebo i njegovi mentori sada na najprljaviji način medijski zloupotrebljavaju ovu dokumentaciju – citat je iz saopćenja. 

Kebo sve to čini zbog ličnog obračuna i interesa, smatraju generali.

“Kebinu naknadnu pamet’ i ‘buđenje savjesti’, kako se navodi,  svesrdno koriste rušitelji i razbijači Bosne i Hercegovine na čelu s Miloradom Dodikom i njegovim pomagačima.

U bitnim zakonodavnim i izvršnim institucijama u BiH na svim nivoima je veliki broj osoba protiv kojih su podnesene krivične prijave za počinjene ratne zločine, naglašavaju udruženja u saopćenju.

Petar Đokić, ministar u vladi Republike Srpske (RS), u Višegradu otvara spomenik ruskim dobrovoljcima u Vojsci RS-a, a zna se kakve i kolike su ti dobrovoljci, s pripadnicima Vojske RS-a, počinili zločine u istočnoj Bosni i oko Sarajeva, zaključuju generali. 


(Oslobođenje)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...

Osobe sa navršenih 65 godina života se skidaju sa evidencije nezaposlenih, kako mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu?

U Federaciji Bosne i Hercegovine osobe na evidenciji nezaposlenih...

Bosna i Hercegovina pristupila programu EU4Health, značajan iskorak u unaprjeđenju zdravstva

U Bruxellesu je danas svečano potpisan Sporazum o pridruživanju...