Sanski Most: Inspekcija zapečatila NTV 101

/

Kantonalna inspekcija Unsko-sanskog Kantona zapečatila je jutros prostorije NTV 101 u Sanskom Mostu.

Potvrdio je ovo za Klix.ba direktor i vlasnik NTV 101 Rezak Hukanović, istaknuvši da je sve urađeno bez ikakve pravne osnove. 

“Ovo je prava demonstracija sile jer je na snazi potpuno bezvlašće”, kazao je Hukanović.

Naime, jutros je oko 20 policajaca okružilo zgradu u kojoj je smještena NTV 101, a okupilo se i nešto građana u znak negodovanja inspekcijskog pečaćenja u ovome slučaju. 

Uposlenici NTV 101 nisu uspjeli uzeti ni svoje stvari niti tehničku opremu, tako da nisu bili u mogućnosti ni snimati cijeli događaj. 

Inače, prostorije NTV 101 je zapečatio kantonalni inspektor za trgovinu Sadik Alagić. On je 15. januara odustao od pečaćenja zbog velike mase građana koji su ga spriječili u tome. Kako tvrde u NTV 101, od samog početka je sporna nadležnost inspektora iz oblasti trgovine u ovoj upravnoj stvari, a s tim u vezi i vjerovatno prekoračenje ovlasti i zloupotreba položaja i ovlasti.

Podsjetimo, Opština Sanski Most i NTV 101 (odnosno d.o.o. Mediagraf u čijem sastavu djeluje NTV 101) vode sudski spor u vezi ugovora o zakupu. 

Opština Sanski Most je tužila firmu Mediagraf i sudski pokušava zadovoljiti svoja potraživanja dok je iz ovog preduzeća odgovoreno protivtužbom.

Sada se u Općinskom sudu u Bihaću vodi se parnični postupak između Općine Sanski Most i firme Mediagraf zbog raskida ugovora o zakupu i isplati zakupnine, što znači da je ugovor o zakupu na snazi do pravomoćnog okončanja. Raskid ugovora je sudska nadležnost kao prethodno pitanje i nikako ne može biti stvar inspekcije.

Hukanović je kazao kako smatra da je kantonalni inspektor Sadik Alagić u svom rješenju, “kršeći zakonska ovlaštenja, ušao u nadležnost sudske vlasti određujući ima li ili ne ugovora o zakupu, dok sudski spor traje”.

Iz ove medijske kuće ranije je saopćteno je kako su motiv za atak na ovaj medij “kritički prilozi koji ne oslikavaju želju aktuelne vlasti da u očima javnosti bude oličenje uspjeha i prosperiteta – dakle, sve ono čega nema u depresivnoj realnosti ove općine“.


klix.ba

Povezani postovi

Socijalna karta: Vlast krije broj siromašnih u BiH

Dok se u utorak širom svijeta obilježavao Dan socijalne...

Bh. populacija tone u dužničko ropstvo, za godinu se zadužili 1,48 milijardi KM

Nastavlja se trend rasta ukupnih kreditnih zaduženja u BiH,...

Nakon smanjenja carinskih stopa: Za mjesec dali 4 miliona KM na električna vozila

Nakon što je Vijeće ministara, na prijedlog Ministarstva vanjske...

Naši građani se najčešće razvode u 40. godini, dok broj razvoda raste za hiljadu godišnje

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine objavila je najnoviju...