Ovo je “zvijer” koja je izgrizla malenog Halida: Bišćani traže pravdu, vlasnik i dalje šuti

Datum:

Samo sat vremena prije nego je rotvajler vlasnika S.H.(48) iz Bihaća napao Sabinu Čović i njenog trogodišnjeg sina Halida kojeg je bacao po zemlji i izgrizao, pred ovom agresivnom zvjeri za dlaku je izmakao jedan mladić, piše novinska agencija Patria.


BIHAĆ – Krenuo je da jede u jednoj od tamošnjih ćevabdžinica kada je rotvajler krenuo na njega. Mladić je uspio utrčati u objekat, ali dugo vremena nije smio izaći jer je pas stajao ispred vrata.

Na Facebook grupi Hate Crew Bihac objavljena je i slika rotvajlera. Mladić ga je slikao kroz staklo objekta.

Inače, prema informacijama do kojih je došla Patria, kada je 31. decembra prošle godine isti pas napao jednu Bišćanku u blizini Medicinske škole, uhvaćen je i smješten u Veterinarsku stanicu Bihać. Tamo je nakon posmatranja komisija konstatovala da se radi o agresivnom psu. Niko ga nije želio udomiti, a vlasnik S.H. je tek nakon nekoliko poziva “smilovao” se i došao, te rekao da će se pobrinuti za njega.

A kako se pobrinuo dokaz su mladić koji je imao sreću da pobjegne, a posebno maleni Halid. Dijete je danas bilo na previjanju, ali još uvijek ne može da se osloni na nogu koju mu je izgrizao rotvajler.

U Bihaću se bura oko ovog slučaja ne stišava. Sada se postavlja pitanje kako je moguće da S.H. u centru grada drži doslovno “zvjerinjak”, jer agresivni rotvajler koji je napadao Bišćane nije jedina životinja koju ima.

Ni tri dana nakon stravičnog događaja nije se udostojio obići Sabinu i njenog sina.

(BH-index)

Povezani postovi
Related

Žepče: Muškarac smrtno stradao na bazenu

Muškarc B.Z. iz Žepča smrtno je stradao na bazenu,...

Vatrogasac bježao od policije pa mu pronađena droga

Nakon bjekstva od policije, Banjalučanin Ognjen M, inače vatrogasac,...

Nepoznat motiv: Muškarac se izbo nasmrt ispred Doma zdravlja

Sedamdesetosmogodišnji muškarac jutros je oko 06:30 sati oduzeo sebi život. Nemili događaj...