Ovo je “zvijer” koja je izgrizla malenog Halida: Bišćani traže pravdu, vlasnik i dalje šuti

/

Samo sat vremena prije nego je rotvajler vlasnika S.H.(48) iz Bihaća napao Sabinu Čović i njenog trogodišnjeg sina Halida kojeg je bacao po zemlji i izgrizao, pred ovom agresivnom zvjeri za dlaku je izmakao jedan mladić, piše novinska agencija Patria.


BIHAĆ – Krenuo je da jede u jednoj od tamošnjih ćevabdžinica kada je rotvajler krenuo na njega. Mladić je uspio utrčati u objekat, ali dugo vremena nije smio izaći jer je pas stajao ispred vrata.

Na Facebook grupi Hate Crew Bihac objavljena je i slika rotvajlera. Mladić ga je slikao kroz staklo objekta.

Inače, prema informacijama do kojih je došla Patria, kada je 31. decembra prošle godine isti pas napao jednu Bišćanku u blizini Medicinske škole, uhvaćen je i smješten u Veterinarsku stanicu Bihać. Tamo je nakon posmatranja komisija konstatovala da se radi o agresivnom psu. Niko ga nije želio udomiti, a vlasnik S.H. je tek nakon nekoliko poziva “smilovao” se i došao, te rekao da će se pobrinuti za njega.

A kako se pobrinuo dokaz su mladić koji je imao sreću da pobjegne, a posebno maleni Halid. Dijete je danas bilo na previjanju, ali još uvijek ne može da se osloni na nogu koju mu je izgrizao rotvajler.

U Bihaću se bura oko ovog slučaja ne stišava. Sada se postavlja pitanje kako je moguće da S.H. u centru grada drži doslovno “zvjerinjak”, jer agresivni rotvajler koji je napadao Bišćane nije jedina životinja koju ima.

Ni tri dana nakon stravičnog događaja nije se udostojio obići Sabinu i njenog sina.

(BH-index)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice nastradao vozač kamiona

U Nemili kod Zenice desila se teška saobraćajna nesreća. Iz...

Maglaj: Od jednog lica oduzet ecstasy

U ulici Aleja Ljiljana općina Maglaj, u objektu "MOZZART...

Tešanj: U Šijama policajci pronašli ukradeno gorivo

Na području mjesta Šije općina Tešanj, policijski službenici Policijske...