Klizište u Donjem Vakufu srušilo jedan objekat, još deset ugroženo – VIDEO

/

Klizištem u Donjem Vakufu bilo ugroženo deset stambenih objekata, uprkos opasnosti stanovništvo noć, ipak, provelo u svojim kućama Obilne padavine koje su pogodile veći dio Bosne i Hercegovine posljednjih dana dovele su do novih poplava i klizišta. Jedan pomoćni objekat se srušio.


Klizište je pokrenuto u ulici Nova travnička u Donjem Vakufu. Ugrozilo je deset stambenih objekata, potvrdili su za Anadolu Agency (AA) iz Civilne zaštite općine Donji Vakuf.

“Klizište u Donjem Vakufu u posljednja 24 sata skoro da nije aktivno. Činjenica je da je bilo ugroženo deset stambenih objekata, koji se još mogu smatrati ugroženim. Sinoć je većina tog stanovništva provela noć u svojima kućama, naravno, uz oprez”, kazali su iz Civilne zaštite.

Pojasnili su da u posljednja 24 sata nema značajnijih pomjerenja tla. Ugrožen je bio lanac spojenih montažnih objekata.

Klizište u Donjem Vakufu | 21.1.2015 godine | DV Vijesti

“Pratimo situaciju i ne očekujemo veće pomjeranje. Međutim, oprez nije na odmet i ljudima se sugeriše da ne spavaju u domovima nego da vrijeme provode kod komšija i prijatelja kao što je određen broj porodica radio prvu i neki drugu noć”, kazali su za AA iz Civilne zaštite Donjeg Vakufa.

Poručuju da danas nema padavina i stanje je poprilično stabilno.

“I na području općine Olovo ponovo se aktiviralo klizište u naseljenom mjestu Rečica koje do ovog treutka nije ugrozilo stambene objekte”, naveli su iz Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona.

Ista situacija je i na području općine Zavidovići, gdje je tokom jučerašnjeg dana, zabilježeno aktiviranje klizišta u Mustajbašićima i Rujnici.

(BH-index)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Stručnjaci predali izvještaj: 37,4 posto analizirane hrane u BiH je sadržavalo ostatke pesticida

Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvještaj Agencije za sigurnost...

U nedjelju muslimani obilježavaju Kurban-bajram: Poznato vrijeme Bajram namaza

U nedjelju je Kurban-bajram. Kako je navedeno u takvimu...

Stiže nam toplotni udar: Još danas svježije, a onda rast temperatura do 36 °C

Od sutra nam stiže stabilizacija, više sunčanog vremena i...

Islamski učenjaci pojasnili: Evo šta treba izbjegavati onaj ko je naumio zaklati kurban

Ko ne stigne zaklati kurban prvog dana bajrama može...