Kebo poručuje: Nisam izdajnik, radio sam svoj ustavni posao!

Datum:

DAO ISKAZ U TUŽILAŠTVU BIH

Ono što je bio moj ustavni posao, ja sam to i uradio. Sada neka drugi nastave raditi svoj posao – izjavio je potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo, nakon što je danas u Tužilaštvu BiH dao iskaz o njegovim saznanja o navodnoj odgovornosti vojnog vrha Armije RBiH u vezi s ratnim zločinima nad Srbima u mjestu Vozuća kod Zavidovića, tokom agresije na BiH, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Kebo je ranije Tužilaštvu BiH dostavio dokumentaciju, koja navodno otkriva zločine nad Srbima Vozuće, o kojem je vrh Armije RBiH, prema njegovim tvrdnjama, znao ali je svo vrijeme šutio. Rekao je da bi bio sretan da je ovo pitanje i ranije pokrenuto, kako bi rane iz proteklog perioda što prije zacijelile.

Izjave o navodnim zločinima Armije RBiH o kojima Kebo govori izazvale su lavinu optužbi bošnjačkih političara ali i bivših generala Armije RBiH.

Kebu su nazvali izdajnikom, koji radi za interese vlasti iz RS, koji žele okaljati časnu odbrambeno-oslobodilačku borbu Armije RBiH za očuvanje cjelovitosti BiH.

S druge strane, Kebo kaže da se ne osjeća izdajnikom. Ističe da je radio posao koji je i trebao uraditi prema Ustavu FBiH.

Konačno, kaže, on je samo spona između građana i vlasti. I dokumentaciju koju je predao tužiocu, tvrdi, dobio je od građana koji su obnašali različite funkcije u društvu u proteklom periodu. On nije provjeravao validnost tih dokumenata, već ih je samo proslijeđivao tužiocu.

Izvor

Povezani postovi
Related

Policajcu tri godine zatvora zbog uzimanja mita od vozača

Opštinski sud u Sarajevu prvostepeno je osudio Alema Ibiševića...

Prihodi od indirektnih poreza veći od 9 milijardi KM

Prihodi od indirektnih poreza za 11 mjeseci ove godine...

U FBiH počinje isplata invalidnina za novembar

Federalno ministarstvo finansija osiguralo je novac za isplatu invalidnina...