Kebo poručuje: Nisam izdajnik, radio sam svoj ustavni posao!

/

DAO ISKAZ U TUŽILAŠTVU BIH

Ono što je bio moj ustavni posao, ja sam to i uradio. Sada neka drugi nastave raditi svoj posao – izjavio je potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo, nakon što je danas u Tužilaštvu BiH dao iskaz o njegovim saznanja o navodnoj odgovornosti vojnog vrha Armije RBiH u vezi s ratnim zločinima nad Srbima u mjestu Vozuća kod Zavidovića, tokom agresije na BiH, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Kebo je ranije Tužilaštvu BiH dostavio dokumentaciju, koja navodno otkriva zločine nad Srbima Vozuće, o kojem je vrh Armije RBiH, prema njegovim tvrdnjama, znao ali je svo vrijeme šutio. Rekao je da bi bio sretan da je ovo pitanje i ranije pokrenuto, kako bi rane iz proteklog perioda što prije zacijelile.

Izjave o navodnim zločinima Armije RBiH o kojima Kebo govori izazvale su lavinu optužbi bošnjačkih političara ali i bivših generala Armije RBiH.

Kebu su nazvali izdajnikom, koji radi za interese vlasti iz RS, koji žele okaljati časnu odbrambeno-oslobodilačku borbu Armije RBiH za očuvanje cjelovitosti BiH.

S druge strane, Kebo kaže da se ne osjeća izdajnikom. Ističe da je radio posao koji je i trebao uraditi prema Ustavu FBiH.

Konačno, kaže, on je samo spona između građana i vlasti. I dokumentaciju koju je predao tužiocu, tvrdi, dobio je od građana koji su obnašali različite funkcije u društvu u proteklom periodu. On nije provjeravao validnost tih dokumenata, već ih je samo proslijeđivao tužiocu.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nemali broj građana će za odmor birati bh. komad mora: Neum krcat, ali nije ni jeftin

Brojni bh. građani priželjkuju ljetovanje na moru. I dok...

Naoružajte se strpljenjem: Velike gužve na graničnim prelazima BiH

U večernjim satima očekuje se intezivniji saobraćaj i na...

BiH ima više od 200 miliona KM u zlatu, a količinski ga je četiri puta manje nego 2001.

Godina je 2004. NASA-ina sonda Spirit uspješno je sletjela...

Postajemo zemlja staraca: 2060. svaka druga osoba u BiH će imati 51 godinu ili više

Države širom svijeta suočene su s pitanjem kako prilagoditi...