Prva faza izgradnje kuće u Maglaju uspješno okončana

/

Humanitarna organizacija “Dirhem” je krajem decembra 2014. godine postpisala sa Medžlisom IZ-a Maglaj Memorandum i Ugovor o izgradnji kuće za porodicu Mujaković iz Tujnice kod Maglaja. Radi se o projektu bosanskog tipa kuće veličine od 57 kvadratnih metara po principu “ključ u ruke”, a primaoc ove donacije je porodica čija je kuća stradala u klizištu.

Predviđena vrijednost kuće je 35.000 KM, a “Dirhem” je za ovu namjenu već uplatio 15.000 KM, tako da je izgradnja kuće odmah započela.Radovi su se odvijali predviđenom dinamikom i ovih dana je uspješno okončana prva faza izgradnje kuće, odnosno kuća je stavljena pod krov. Kompletan dovršteak izgradnje i predaja kuće primaocu ove donacije je predviđena krajem marta.Humanitarna organizacija “Dirhem” je pokrenula akciju za prikupljanje preostalih novčanih sredstava potrebnih za dovršetak izgradnje. Sve informacije o tome i upute za uplatu možete naci ovdje.

Pomozimo porodici Mujaković da useli u svoj novi dom!

(dirhem.org)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Širom BiH sunčano, temperature niže u odnosu na prethodne dane

U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do...

Od radionica do ekonomske nezavisnosti: Saznajte kako udruženje “Ruka” Kalošević mijenja živote žena

U novoj epizodi našeg podcasta "Mikrofon zajednici" ugostili smo...

Serija krađa i onečišćenje okoliša u Maglaju: Policija istražuje slučajeve

Kako stoji u saopćenju MUP-a ZDK u periodu od 18.07....

Matuzići: Na benzinskoj pokušao platiti sa falsifikovanih 100 eura, policija traga za njim

Prema saopćenju MUP-a ZDK, dana 23.07.2024. godine, u 18:15...