SIPA uhapsila Muju Smajlovića, jednog od glavnih istražitelja Tužilaštva BiH

/

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Sarajeva i Gruda lišili su slobode dvije osobe.


Iz izvora bliskih Tužilaštvu BiH nezvanično se saznaje da je uhapšeni uposlenik Tužilaštva Mujo Smajlović, jedan od glavnih istražitelja ove pravosidne institucije, piše Avaz.

 

Lišeni su slobode osumnjičeni inicijala R.I. i M.S. koji je uposlenik Tužilaštva BiH za kojeg je utvrđeno da je u okviru provođenja istrage postupao nezakonito, mimo znanja nadređenih tužioca, poštovanja utvrđenih zakonskih procedura, te počinio više nezakonitosti i povreda službene dužnosti.

 

Uhapšeni uposlenik Tužilaštva BiH sinoć je predat na daljnje postupanje ovoj pravosudnoj instituciji, dok je Robert Iličić  zadržan i dalje u SIPA-i gdje traje kriminalstička obrada.

 

Robert Iličić inače zvani Rovac iz Gruda osumnjičen je za trgovinu narkoticima.

 

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je službenik Tužilaštva BiH odavao podatke osumnjičenima za trgovinu drogom jer je u saradnji sa tužiocima imao pristup povjerljivim podacima.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

FUP uhapsio muškarca: Prijetio ženama da će objaviti njihove privatne fotografije

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su uhapsili muškarca...

Hapšenje u Šijama nakon napada na službenike Općinskog suda u Tešnju

Prema informacijama iz MUP ZDK u mjestu Šije općina...

Tešanj: Ukradeno gorivo iz radne mašine

Prema informacijama iz MUP-a ZDK  dežurnom policijskom službeniku Policijske...

Doboj: Lišena slobode dva lica iz Tešnja zbog izvršena tri krivična djela

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, lišili su slobode lice...