Avdija Kovačević, načelnik Vareša podnio ostavku

/

Na 25. sjednici Općinskog vijeća Vareš, održanoj 28.01.2015. godine, načelnik Općine Vareš Avdija Kovačević podnio je ostavku. 

Obrazložio je to činjenicom da se Općina Vareš nalazi u svojevrsnoj fazi stečaja, obzirom da su od 08. siječnja 2015. godine po nalogu Središnjeg ureda Porezne uprave Federacije BiH svi računi Općine blokirani. Razlog blokade su neizmirene obaveze u iznosu 2.031.000 KM po osnovu doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje za razdoblje od 2002. do 2008. godine, te dijelom i 2014.  godine. “Nalazim se u nezavidnom položaju i po meni najtežoj situaciji u kojoj se Općina našla od 2000. godine”, rekao je načelnik Kovačević i dodao da podnosi ostavku iako se ne smatra odgovornim. Dodao je da je odgovoran za iznos od 313.000 KM po osnovu neuplaćenih doprinosa radnicima općinskog organa uprave iz 2014. godine. O prihvaćanju ili neprihvaćanju ostavke izjasnit će se vareški vijećnici na jednoj od narednih sjednica OV-a. Zakonska procedura oko ostavki na načelničku poziciju u nadležnosti je Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.


Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Zapečaćeno šest objekata, izrečene kazne od 36.900 KM

Poreski inspektori su na području Tuzlanskog kantona zapečatili šest...

Nacrt usvojen, poslodavci i sindikati saglasni: Radnici u trgovini korak bliže neradnoj nedjelji

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je Nacrt zakona...

Tužilaštvo iznijelo sumnje o ulogama petero uhapšenih u kartelu među kojima je i influenserica

Završeno je prvo ročište za pet osumnjičenih koji su...

Povećanje plata nije dovoljno da bi ljudi ostali u jednoj kompaniji

U BiH još nedostaju radnici u građevini i trgovini,...