Avdija Kovačević, načelnik Vareša podnio ostavku

/

Na 25. sjednici Općinskog vijeća Vareš, održanoj 28.01.2015. godine, načelnik Općine Vareš Avdija Kovačević podnio je ostavku. 

Obrazložio je to činjenicom da se Općina Vareš nalazi u svojevrsnoj fazi stečaja, obzirom da su od 08. siječnja 2015. godine po nalogu Središnjeg ureda Porezne uprave Federacije BiH svi računi Općine blokirani. Razlog blokade su neizmirene obaveze u iznosu 2.031.000 KM po osnovu doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje za razdoblje od 2002. do 2008. godine, te dijelom i 2014.  godine. “Nalazim se u nezavidnom položaju i po meni najtežoj situaciji u kojoj se Općina našla od 2000. godine”, rekao je načelnik Kovačević i dodao da podnosi ostavku iako se ne smatra odgovornim. Dodao je da je odgovoran za iznos od 313.000 KM po osnovu neuplaćenih doprinosa radnicima općinskog organa uprave iz 2014. godine. O prihvaćanju ili neprihvaćanju ostavke izjasnit će se vareški vijećnici na jednoj od narednih sjednica OV-a. Zakonska procedura oko ostavki na načelničku poziciju u nadležnosti je Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.


Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...

Osobe sa navršenih 65 godina života se skidaju sa evidencije nezaposlenih, kako mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu?

U Federaciji Bosne i Hercegovine osobe na evidenciji nezaposlenih...