Građani Sarajeva od danas mogu prijaviti korupciju putem online aplikacije

/

Prezentacija online aplikacije pomoću koje građani Sarajeva od danas mogu na jednostavan način prijaviti djela korupcije upriličena je u Sarajevu.Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac kazao je da svaki građanin koji prijavi koruptivno djelo putem aplikacije koja se nalazi na web stranici Ministarstva, moći će da prati slučaj kroz faze. 

Predstavnik Centra za sigurnosne studije Denis Hadžović objasnio je na koji način građani mogu prijaviti djelo korupcije te istakao da se to radi u nekoliko faza. 

Naglasio je da je prva faza registracija korisnika na aplikaciju, zatim prijava djela korupcije koja se sastoji iz odgovaranja na deset pitanja te dodavanja priloga kao što su fotografije, tonski zapisi i videa. 

Dodao je da se nakon toga slučaj dodjeljuje policajcu te postaje predmet istrage. 

Također je zaključio da svaka osoba koja se odluči na ovakav vid prijave korupcije mora znati da je lažno prijavljivanje djela strogo kažnjivo.

(FENA)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Osobe sa navršenih 65 godina života se skidaju sa evidencije nezaposlenih, kako mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu?

U Federaciji Bosne i Hercegovine osobe na evidenciji nezaposlenih...

Bosna i Hercegovina pristupila programu EU4Health, značajan iskorak u unaprjeđenju zdravstva

U Bruxellesu je danas svečano potpisan Sporazum o pridruživanju...

Osumnjičenima u predmetu Black Tie 2 produžen pritvor za tri mjeseca

Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH...

Ostvaren rekordan broj putnika u jednom danu

Kako je saopćeno sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo u ponedjeljak,...