“NATURA VITA” IZ TESLIĆA DOBILA NOVOG VLASNIKA

/

Mljekare “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice i “Natura vita” iz Teslića dobile su nove vlasnike, nakon što je londonski investicioni fond “Mid Evropa partners” kupio “Denjub fuds grupu” za 575 miliona evra.

“Mlijekoprodukt” godinama posluje u sastavu “Denjub fuds grupe”, a “Natura vitu” je ta grupacija preuzela polovinom 2012. godine. U sastavu te grupacije je bila i “Banjalučka mljekara”, ali je proizvodnja u njoj ugašena. Akvizicija “Denjub fuds grupe” donijeće promjene i u mljekarskoj industriji i još nekoliko sektora u Srbiji. U okviru “Denjub fuds grupe” u Srbiji su poslovali kompanije “Imlek” Beograd, “Mlekara” Subotica, “Bambi” i “Knjaz Miloš”. “Imlek” posjeduje i mljekare u Makedoniji i Crnoj Gori. “Mid Evropa partners” je najveći investicioni fond specijalizovan za investicije u centralnoj i istočnoj Evropi sa sjedištem u Londonu. U regionu je poznat po stvaranju vodećeg kablovskog i internet operatera “SBB-Telemah grupe”, koju je prodao u oktobru 2013. godine američkom investicionom fondu “Kolberg Kravis Roberts”. “Denjub fuds grupa” je regionalni lider na tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda, konditorskih artikala, mineralne vode i energetskih pića.


Tesliconline

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Oprez! Na području gornjeg Dobropolja uočen medvjed

Kako su nam javili stanovnici mjesne zajednice Dobropolje-Mekiš, sinoć...

Obilježena 20. godišnjica Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Doboj jug

Danas je  održana 20 godišnjica rada Udruženja paraplegičara i...

Radio ZOS prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

"Veliki doprinos u realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna...

Tešanj: Pronađeno neeksplodirano ubojno sredstvo u Dobropolju

Operativni centar civilne zaštite primio je saopćio da je...