“NATURA VITA” IZ TESLIĆA DOBILA NOVOG VLASNIKA

/

Mljekare “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice i “Natura vita” iz Teslića dobile su nove vlasnike, nakon što je londonski investicioni fond “Mid Evropa partners” kupio “Denjub fuds grupu” za 575 miliona evra.

“Mlijekoprodukt” godinama posluje u sastavu “Denjub fuds grupe”, a “Natura vitu” je ta grupacija preuzela polovinom 2012. godine. U sastavu te grupacije je bila i “Banjalučka mljekara”, ali je proizvodnja u njoj ugašena. Akvizicija “Denjub fuds grupe” donijeće promjene i u mljekarskoj industriji i još nekoliko sektora u Srbiji. U okviru “Denjub fuds grupe” u Srbiji su poslovali kompanije “Imlek” Beograd, “Mlekara” Subotica, “Bambi” i “Knjaz Miloš”. “Imlek” posjeduje i mljekare u Makedoniji i Crnoj Gori. “Mid Evropa partners” je najveći investicioni fond specijalizovan za investicije u centralnoj i istočnoj Evropi sa sjedištem u Londonu. U regionu je poznat po stvaranju vodećeg kablovskog i internet operatera “SBB-Telemah grupe”, koju je prodao u oktobru 2013. godine američkom investicionom fondu “Kolberg Kravis Roberts”. “Denjub fuds grupa” je regionalni lider na tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda, konditorskih artikala, mineralne vode i energetskih pića.


Tesliconline

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Doboj Jug: Održano Međuopćinsko sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom

U sklopu projekta „Međuopćinsko sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom“...

Doboj Jug: Ukraden moped ispred kuće

U toku noći 20/21.07.2024. godine, u mjestu Bukvik-Mravići, Doboj...

BiH i Srbija zajedno rekonstruišu prugu od Rume do Doboja

Na sjednici je utvrđen Prijedlog sporazuma o suradnji na...

Ramo Isak: Najpopularniji sam političar

U posjeti Tešnju bio je Ministar unutrašnjih poslova i...