Prvi rezultati popisa u BiH od sredine godine

/

Rezultati popisa stanovništva u BiH biće objavljivani sukcesivno od sredine 2015. do sredine 2016. godine, kako je i predviđeno.

Konačni podaci biće objavljeni u 16 popisnih knjiga, na sajtovima tri statističke institucije u BiH i na sajtu Popis2013, kaže Galiba Karačić, sekretarka Federalnog zavoda za statistiku.

Osim web stranice, na kojoj će biti objavljivani “brzi” podaci popisa, Zavod ima namjeru do kraja godine da napravi još jednu on-lajn bazu ovih podataka.

Zavod je predstavio tabele podataka Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova sprovedenog u BiH 2013. godine korisnicima statističkih podataka.

Hidajeta Čolović, pomoćnica direktora Federalnog zavodu za statistiku, istakla je da je popis sproveden po međunarodnim preporukama, odnosno standardima EU, a da su u statističku kontrolu podataka uključeni i međunarodni eksperti.

Međunarodna monitorig misija, kako je ranije najavljeno, procjeniće kvalitet popisa,podsjeća agencija Fena.

(FENA)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

SAS uspostavio novu avioliniju: Kopenhagen – Sarajevo direktnom linijom za 100 eura

Novi aviolinija između Kopenhagena i  Sarajeva, koju pokreće kompanija Scandinavian...

Konačno riješen problem nepriznavanja diploma studenata UNSA u inostranstvu

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade, Adna Mesihović,...

Zavod za javno zdravstvo FBiH izdao upozorenje i mjere o legionarskoj bolesti koja hara Hrvatskom

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine oglasio...

Danas je prvi dan ljeta: Najduži dan u godini, a trajat će 15 sati i 35 minuta

U četvrtak, 20. juna, je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja...