RAZMATRAN OTKUP DOMAĆIH POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA

/

Na posljednoj (04. 02. 2015.) sjednici Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je, između ostalog, Izvještaj o realizaciji Programa utroška sredstava u sferi kapitalnih ualganja Ministarstva unutrašnjih poslova u 2014. godini. 

Prema pomenutom Programu, u budžetu za prošlu godinu bilo je opredjeljeno 1.666.475 KM od čega je realizovano 73 odsto predviđenih sredstava ili 1.212.335 KM. Ovim sredstvima izvršena je nadogradnja rezervne lokacije za izdavanje ličnih dokumenata u Policijskoj upravi Zenica te izvršena rekonstrukcija i drugi građevinski radovi na nekolicini drugih objekata policijskih stanica i uprava, poput one u Žepču, te nabavljeno više vozila za potrebe policije.

Na ovoj sjednici razmatran je i Zaključak o odobravanju 58.350 KM za otkup poljoprivrednih proizvoda od proizvođača sa područja Kantona, a za potrebe Kantonalne direkcije za robne rezerve. Ovim se želi ostvariti kontinuitet nabavke roba i prehrambenih namirnica od poljoprivrednih proizvođača čime se osigurava dvostruki efekat – domaći proizvođači imaju osiguran dio plasmana svojih proizvoda, a Direkcija za robne rezerve ima sigurnu i kontinuiranu opskrbu svojih skladišta ovom vrstom artikala. Da bi se pripreme za otkup kvalitetno napravile, izjašnjavanje o ovoj tački odgođeno je za jednu od narednih sjednica, a Direkcija za robne rezerve dobila je zadatak da pripremi akte koji su uslov za realizaciju ove aktivnosti. Osim ovog, usvojen je Zaključak o davanju saglasnosti Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu za nastavak realizacije projekata po općinama iz 2014. godine, a koji se finansiraju iz vodnih naknada.

Na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja danas je odobreno 5.000 KM ratnom vojnom invalidu Pašagi Bećiroviću, iz Zavidovića za troškove liječenja odnosno nabavku lijekova za polikemoterapijsko liječenje.

Pored toga, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Udruženju „Humanost-Societas Humanitatis“ za daljnju provedbu projekta „Dnevni centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Visokom“ za period januar – mart 2015. godine odobreno je 32.650 KM.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Novi 3D – digitalni mamograf od danas u Općoj bolnici Tešanj

Danas je Općoj bolnici Tešanj uručen skrining mamograf, što...

Još jedna velika pljačka novca u Doboju, policija na nogama

Dobojska policija traga za lopovom ili više njih koji...

Firma SeCom Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

Firma SeCom Jelah je pružila podršku Mješovitoj srednjoj školi...