Poginula zarobljenica IDIL-a Kayla Mueller

/

Porodica Amerikanke Kayle Mueller, koju su zarobili pripadnici terorističke grupe IDIL, saopćila je danas da je dobila dokaz o njenoj smrti.

“Slomljenog srca želimo reći da smo dobili potvrdu o tome da je Kayla izgubila život. Ona je bila suosjećajna i posvećena humanitarka. Odlučila je čitav svoj mladi život posvetiti pomaganju ljudima kojima je potrebna sloboda, pravda i mir”, saopćila je porodica ubijene Kayle.

U petak su pripadnici IDIL-a objavili da je Kayla, koja je zarobljena u sjevernoj Siriji 2013. godine, poginula u objektu u Raqqi, koji su granatirale jordanske zračne snage. Tada su kao dokaz ponudili samo fotografiju ruševine. Međutim, tokom vikenda su pripadnici IDIL-a poslali Kaylinoj porodici privatnu poruku, potvrdila je glasnogovornica Nacionalnog vijeća za sigurnost Bernadette Meehan.

“Nakon što su obavještajci potvrdili autentičnost informacije, bilo je jasno da je Kayla preminula”, kazala je Meehanova.

U toj poruci nije navedeno kako je Kayla umrla.

Američki predsjednik Barack Obama uputio je riječi saučešća njenoj porodici, koja je objavila dio Kaylinog pisma iz prošle godine.

“Teško je bilo šta reći. Na sigurnom sam, nisam povrijeđena, zdrava sam i prema meni se ponašaju s poštovanjem i ljubaznošću”, stoji u pismu.

Njena porodica je od IDIL-a u maju prošle godine dobila dokaz da je ona živa. Militanti su rekli a će je ubiti ako porodica ne plati 7 miliona dolara do 13. augusta 2014. godine. Šta se događalo nakon tog roka, nije poznato.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pogledajte kako se Zagrepčaninu za nekoliko sekundi zapalio električni romobil (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa jednog parkinga,...

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Potvrđeno: Poginuo iranski predsjednik i svi putnici u helikopteru

Ebrahim Raisi, predsjednik Irana, poginuo je u helikopterskoj nesreći,...

Značajan pad prodaje pesticida u EU

Došlo je do upadljivog pada količine pesticida prodatih u...