PROTOKOL O SANIRANJU PUTA ZA BRADIĆE

Datum:

Direktor Fonda za pomoć stradalima u poplava FBiH organizovao je u Maglaju sastanak (12.02.2015. godine) na kojem su učestvovali Mark da Silva direktor CRS-a (Chatolic relife services), Edis Arifagićem, rukovodilac UNDP Programa za oporavak od poplava u BiH iz, načelnik Općine Maglaj Mehmed Mustabašić sa saradnicima te premijer ZDK Munib Husejnagić i ministar Edin Terzić. 

Razgovaralo se o nizu ključnih pitanja sanacije putne i stambene infrastrukture u općini Maglaj. Po svemu sudeći uskoro će početi realizacija temeljitog saniranja puta Liješnica – Gornji i Donji Bradići u vrijednosti 900 hiljada KM. Potvrda za to nalazi se u potpisanom protokolu učesnika ovoga skupa čime će praktično biti riješeni problemi koje na ovom pravcu stambenim i drugim objektima predstavljaju klizišta nastala u majskoj elementarnoj nepogodi.

Klizišta na pravcu Liješnica – Bradići direktno ugrožavaju 20 kuća i jedan most.

Na ovom sastanku je otvorena i tema bržeg zbrinjavanja stanovnika maglajske općine koji su ostali bez domova. Predstavnika UNDP-a Edis Arifagić je posebno naglasio potrebu obezbjeđivanja 20 placeva na kojima bi UNDP sa fondom gradio nove stambene objekte.

  • Niko drugi osim Općine ne može realizovati ovaj dio posla, dakle obezbijediti prostor gdje bi se kuće gradile. Donacije su spremne, kazao je Edis Arifagić.
  • Mi smo prikupli ponude, mnogi su prodavci poskupili zemljište, ali ćemo obići teren i u što kraćem roku pokušati dogovoriti mjesta gdje će biti građene kuće, obećao je načelnik Mustabašić.

Povezani postovi
Related

Izvršena transakcija za korisnike JU Centra za socijalni rad Tešanj

Kako su to objavili na svojoj Facebook stranici iz...

Tešanj: Uhapšena osoba P.S. u čijem je stanu pronađena opojna droga

Dana 07.12.2022.godine, u vremenu od 17,45 do 20,05 sati,...

Privremena obustava saobraćaja u Tešnju

Općina Tešanj obavještava sve građane sa područja općine Tešanj...

U Šijama iz kuće otuđen frižider i određena količina elektro mašina i alata

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK dana 06.12.2022...