PROTOKOL O SANIRANJU PUTA ZA BRADIĆE

/

Direktor Fonda za pomoć stradalima u poplava FBiH organizovao je u Maglaju sastanak (12.02.2015. godine) na kojem su učestvovali Mark da Silva direktor CRS-a (Chatolic relife services), Edis Arifagićem, rukovodilac UNDP Programa za oporavak od poplava u BiH iz, načelnik Općine Maglaj Mehmed Mustabašić sa saradnicima te premijer ZDK Munib Husejnagić i ministar Edin Terzić. 

Razgovaralo se o nizu ključnih pitanja sanacije putne i stambene infrastrukture u općini Maglaj. Po svemu sudeći uskoro će početi realizacija temeljitog saniranja puta Liješnica – Gornji i Donji Bradići u vrijednosti 900 hiljada KM. Potvrda za to nalazi se u potpisanom protokolu učesnika ovoga skupa čime će praktično biti riješeni problemi koje na ovom pravcu stambenim i drugim objektima predstavljaju klizišta nastala u majskoj elementarnoj nepogodi.

Klizišta na pravcu Liješnica – Bradići direktno ugrožavaju 20 kuća i jedan most.

Na ovom sastanku je otvorena i tema bržeg zbrinjavanja stanovnika maglajske općine koji su ostali bez domova. Predstavnika UNDP-a Edis Arifagić je posebno naglasio potrebu obezbjeđivanja 20 placeva na kojima bi UNDP sa fondom gradio nove stambene objekte.

  • Niko drugi osim Općine ne može realizovati ovaj dio posla, dakle obezbijediti prostor gdje bi se kuće gradile. Donacije su spremne, kazao je Edis Arifagić.
  • Mi smo prikupli ponude, mnogi su prodavci poskupili zemljište, ali ćemo obići teren i u što kraćem roku pokušati dogovoriti mjesta gdje će biti građene kuće, obećao je načelnik Mustabašić.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Širom BiH sunčano, temperature niže u odnosu na prethodne dane

U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do...

Od radionica do ekonomske nezavisnosti: Saznajte kako udruženje “Ruka” Kalošević mijenja živote žena

U novoj epizodi našeg podcasta "Mikrofon zajednici" ugostili smo...

Serija krađa i onečišćenje okoliša u Maglaju: Policija istražuje slučajeve

Kako stoji u saopćenju MUP-a ZDK u periodu od 18.07....

Matuzići: Na benzinskoj pokušao platiti sa falsifikovanih 100 eura, policija traga za njim

Prema saopćenju MUP-a ZDK, dana 23.07.2024. godine, u 18:15...