PROTOKOL O SANIRANJU PUTA ZA BRADIĆE

Datum:

Direktor Fonda za pomoć stradalima u poplava FBiH organizovao je u Maglaju sastanak (12.02.2015. godine) na kojem su učestvovali Mark da Silva direktor CRS-a (Chatolic relife services), Edis Arifagićem, rukovodilac UNDP Programa za oporavak od poplava u BiH iz, načelnik Općine Maglaj Mehmed Mustabašić sa saradnicima te premijer ZDK Munib Husejnagić i ministar Edin Terzić. 

Razgovaralo se o nizu ključnih pitanja sanacije putne i stambene infrastrukture u općini Maglaj. Po svemu sudeći uskoro će početi realizacija temeljitog saniranja puta Liješnica – Gornji i Donji Bradići u vrijednosti 900 hiljada KM. Potvrda za to nalazi se u potpisanom protokolu učesnika ovoga skupa čime će praktično biti riješeni problemi koje na ovom pravcu stambenim i drugim objektima predstavljaju klizišta nastala u majskoj elementarnoj nepogodi.

Klizišta na pravcu Liješnica – Bradići direktno ugrožavaju 20 kuća i jedan most.

Na ovom sastanku je otvorena i tema bržeg zbrinjavanja stanovnika maglajske općine koji su ostali bez domova. Predstavnika UNDP-a Edis Arifagić je posebno naglasio potrebu obezbjeđivanja 20 placeva na kojima bi UNDP sa fondom gradio nove stambene objekte.

  • Niko drugi osim Općine ne može realizovati ovaj dio posla, dakle obezbijediti prostor gdje bi se kuće gradile. Donacije su spremne, kazao je Edis Arifagić.
  • Mi smo prikupli ponude, mnogi su prodavci poskupili zemljište, ali ćemo obići teren i u što kraćem roku pokušati dogovoriti mjesta gdje će biti građene kuće, obećao je načelnik Mustabašić.

Povezani postovi
Related

Handžić: Budimo humani, podržimo djecu oboljelu od raka pozovim na broj 17010

Danas je Nermin Handžić na društvenim mrežama pozvao sve...

Tešanj: Poljoprivrednici oslobođeni plačanja nameta na osnovu incijative vijećnika Amira

U Tešnju su poljoprivrednici oslobođeni plačanja nameta na osnovu...

Kakva je sudbina porodične medicine u Poliklinici “Medicus” ?

U našu redakciju stiglo je saopćenje iz OO SDP...

U Jelahu opljačkana kladionica

MUP ZDK objavio je na svojoj stranici kako je...