DOBOJ: Protest zbog kašnjenja izgradnje “Lamele C”

/

Članovi Inicijativnog odbora rangiranih korisnika programa stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija protestovali su danas u dobojskom Gradskom parku zbog spore izgradnje stambenog objekta “Lamela C” u Doboju.Član Inicijativnog odbora Duško Blagojević rekao je novinarima da se zbog kašnjenja gradske uprave oko priključenja objekta na gradsku komunalnu infrastrukturu i uređenje prostora, 43 porodice iz programa stambenog zbrinjavanja izlažu dodatnim troškovima plaćanja kirije u privatnim smještajima.

Prema njegovim riječima, objekat je završen polovinom oktobra prošle godine a prema ugovoru, stanari su svoje ključeve trebali dobiti dva mjeseca po okončanju izgradnje objekta.

Vršilac dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Čedo Segdar naveo je da su za kašnjenje odgovorne procedure oko izvođenja radova i utvrđivanje vlasnika montažnog objekta koji mora da se ukloni.

Segdar očekuje da se rušenju objekta pristupa već sutra ili prekosutra, nakon čega se mora urediti prostor, formirati Komisija za tehnički prijem zgrade i da se izda upotrebna dozvola kako bi se stanari mogli useliti.

Segdar se nije želio izjasniti o terminu okončanja radova.

Izvor

Povezani postovi

Znate li da je Abdulah Sidran tri godine živio u Tešnju?!

"Istina je, dobio sam potvrdu iz CIPS-a. Novi sam...

Samir Bajrić podnio ostavku na mjesto predsjednika Mjesne zajednice Šije

Nakon što je prošle godine Jasmin Čajić dao ostavku...

Firma ADENAL Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U okviru projekta "Jedan privrednik, jedna učionica", kojeg provodi...

Maglajlije obradovale više od 100 pacijenta u Općoj bolnici Tešanj

Ko od vas osvane u miru i sigurnosti svoga...