DOBOJ: Protest zbog kašnjenja izgradnje “Lamele C”

Datum:

Članovi Inicijativnog odbora rangiranih korisnika programa stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija protestovali su danas u dobojskom Gradskom parku zbog spore izgradnje stambenog objekta “Lamela C” u Doboju.Član Inicijativnog odbora Duško Blagojević rekao je novinarima da se zbog kašnjenja gradske uprave oko priključenja objekta na gradsku komunalnu infrastrukturu i uređenje prostora, 43 porodice iz programa stambenog zbrinjavanja izlažu dodatnim troškovima plaćanja kirije u privatnim smještajima.

Prema njegovim riječima, objekat je završen polovinom oktobra prošle godine a prema ugovoru, stanari su svoje ključeve trebali dobiti dva mjeseca po okončanju izgradnje objekta.

Vršilac dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Čedo Segdar naveo je da su za kašnjenje odgovorne procedure oko izvođenja radova i utvrđivanje vlasnika montažnog objekta koji mora da se ukloni.

Segdar očekuje da se rušenju objekta pristupa već sutra ili prekosutra, nakon čega se mora urediti prostor, formirati Komisija za tehnički prijem zgrade i da se izda upotrebna dozvola kako bi se stanari mogli useliti.

Segdar se nije želio izjasniti o terminu okončanja radova.

Izvor

Povezani postovi
Related

U Maglaju ponovo pronađen veći zasad indijske konoplje

U nastavku planiranih aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju zluopotrebe...

Kod H.S. iz Tešnja pronađena puška i municija: U registru ima preko 4000 KM neplaćenih kazni

Kako su to naveli iz MUP-a ZDK dana 29.09.2022.godine,...

Teslić izlazi na autoput?!

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske razmatra tri moguća...

Nešto novo za mlade na području općine Tešanj i u Jelahu

U toku je upis novih članova u plesnu školu...