DOBOJ: Protest zbog kašnjenja izgradnje “Lamele C”

/

Članovi Inicijativnog odbora rangiranih korisnika programa stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija protestovali su danas u dobojskom Gradskom parku zbog spore izgradnje stambenog objekta “Lamela C” u Doboju.Član Inicijativnog odbora Duško Blagojević rekao je novinarima da se zbog kašnjenja gradske uprave oko priključenja objekta na gradsku komunalnu infrastrukturu i uređenje prostora, 43 porodice iz programa stambenog zbrinjavanja izlažu dodatnim troškovima plaćanja kirije u privatnim smještajima.

Prema njegovim riječima, objekat je završen polovinom oktobra prošle godine a prema ugovoru, stanari su svoje ključeve trebali dobiti dva mjeseca po okončanju izgradnje objekta.

Vršilac dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Čedo Segdar naveo je da su za kašnjenje odgovorne procedure oko izvođenja radova i utvrđivanje vlasnika montažnog objekta koji mora da se ukloni.

Segdar očekuje da se rušenju objekta pristupa već sutra ili prekosutra, nakon čega se mora urediti prostor, formirati Komisija za tehnički prijem zgrade i da se izda upotrebna dozvola kako bi se stanari mogli useliti.

Segdar se nije želio izjasniti o terminu okončanja radova.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...

Nove knjige Huseina Galijaševića – prilog tešanjskoj historiji

Iz štampe su izašle dvije knjige Huseina Galijaševića, „Domovnice...

Učenik generacije u OŠ “1.mart” Jelah za školsku 2023/2024.godinu – Haris Hatkić

Kako je objavljeno na službenim stranicama osnovne škole "1.mart"...

Dr. Omer Bedak za ZOS radio: Zdravstvo je uvijek aktuelna tema

Gost ZOS radija bio je mr. sc. med. Omera...