MIRALEM GALIJAŠEVIĆ IMENOVAN ZA PREMIJERA ZDK

/

Predsjedavajuća Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Draženka Subašić, uz konsultacije sa zamjenicima Ivom Tadićem i Jasminom Duvnjakom, imenovala je danas kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) Miralema Galijaševića za premijera ZDK, javio je dopisnik Agencije ONASA. 

Galijašević će u roku od najmanje sedam dana prije početka sjednice Skupštine, na kojoj će se vršiti potvrđivanje Vlade, dostaviti predsjedavajućoj Skupštine svoj prijedlog kandidata za ministre, a ona će taj prijedlog odmah proslijediti Komisiji za izbor i imenovanje, koja će na osnovu tog prijedloga utvrditi prijedlog odluke o utvrđivanju sastava nove vlade. 
        Izvršni odbor SDA ZDK objavio je danas imena kandidata za ministre. 
        Ovoj stranci, na osnovu partnerskog dogovora između stranaka u vlasti, pripalo je pet ministarskih pozicija. 
         Za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva predložen je Himzo Smajić iz Tešnja, ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Žepčak Nurđehan Šahinović, ministra za boračku zaštit, Fahrudin Čolaković iz Olova, za ministra pravosuđa i uprave Kakanjac Mirnes Bašić i za ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mensur Sinanović iz Zavidovića, potvrđeno je iz SDA ZDK. 
        Demokratska fronta će imati tri ministra: unutrašnjih poslova, zdravstva i  prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoliša.         Imena kandidata su proslijeđena u centralu Stranke u Sarajevo i još nisu potvrđena. 
        HDZ-u su pripala ministarstva finansija i privrede.

(ONASA)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Prepolovljen broj korisnika u BiH: Fiksna telefonija izumire

Ukupan broj aktivnih fiksnih telefonskih linija u prvom kvartalu...

Javne ličnosti u BiH nakon što odsluže kaznu u zatvoru, MOGU SE VRATITI POLITIČKOM ŽIVOTU

Političari u BiH koji su osuđeni ili se nalaze...

Privremena suspenzija i smanjenje cariskih stopa povećali rast ulaganja i izvoza

Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvješće Ministarstva vanjske trgovine...