MIRALEM GALIJAŠEVIĆ IMENOVAN ZA PREMIJERA ZDK

/

Predsjedavajuća Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Draženka Subašić, uz konsultacije sa zamjenicima Ivom Tadićem i Jasminom Duvnjakom, imenovala je danas kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) Miralema Galijaševića za premijera ZDK, javio je dopisnik Agencije ONASA. 

Galijašević će u roku od najmanje sedam dana prije početka sjednice Skupštine, na kojoj će se vršiti potvrđivanje Vlade, dostaviti predsjedavajućoj Skupštine svoj prijedlog kandidata za ministre, a ona će taj prijedlog odmah proslijediti Komisiji za izbor i imenovanje, koja će na osnovu tog prijedloga utvrditi prijedlog odluke o utvrđivanju sastava nove vlade. 
        Izvršni odbor SDA ZDK objavio je danas imena kandidata za ministre. 
        Ovoj stranci, na osnovu partnerskog dogovora između stranaka u vlasti, pripalo je pet ministarskih pozicija. 
         Za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva predložen je Himzo Smajić iz Tešnja, ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Žepčak Nurđehan Šahinović, ministra za boračku zaštit, Fahrudin Čolaković iz Olova, za ministra pravosuđa i uprave Kakanjac Mirnes Bašić i za ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mensur Sinanović iz Zavidovića, potvrđeno je iz SDA ZDK. 
        Demokratska fronta će imati tri ministra: unutrašnjih poslova, zdravstva i  prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoliša.         Imena kandidata su proslijeđena u centralu Stranke u Sarajevo i još nisu potvrđena. 
        HDZ-u su pripala ministarstva finansija i privrede.

(ONASA)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Nelegalna internet prodaja uzima zamah: Za dva mjeseca oduzeta odjeća i obuća vrijedna 800.000 KM

Zakon o unutrašnjoj trgovini u Federaciji BiH još se...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja, evo do kada ih možete zamijeniti

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Influenserica Adna Helić se oglasila nakon izlaska iz pritvora: “Čista savjest…”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije...

Parlamentarci iz BiH diskutovali o pravednoj energetskoj tranziciji

Peti panel Energetskog samita 2024 u Neumu okupio je...