Ambasadorica Cormack boravila u Maglaju i Doboju

/

Apelujem na sve da intenzivno rade u narednom periodu da bi obezbijedili veću, efikasniju i više koordiniranu podršku poljoprivednom sektoru u BiH, podršku porodicama koje su pogođene poplavama i podstakli okruženje koje je više naklonjeno biznisima u BiH, rekla je ambasadorica SAD u BiH Maureen Cormack na kraju svoje današnje posjete Doboju i Maglaju, piše bh. novinska agencija Patria.

Zajedno sa direktorom USAID-a Davidom Barthom, ambasadorica se sastala sa poljoprivrednicima, privrednicima iz ove regije, i načelnicima općina Maglaj, Doboj i Doboj Jug. Ambasadorica je posebno naglasila koliko je impresionirana bila razgovorima sa mladim ljudima iz ovih općina koji su sa njom podijelili svoje priče o pomaganju jedni drugima tokom majskih poplava. Na kraju svoje posjete, ambasadorica je rekla da ekonomski razvoj potaknut privatnim sektorom obezbjeđuje najbolji način za zemlju da generira javne i privatne resurse potrebne da bi se suočila sa razvojnim izazovima.

(NAP)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pitanje građana: Da li je u Tešnju došlo do povećanja broja vozila?

Jednog našeg čitatelja, zbog sve većih saobraćajnih gužvi u...

Poznati nosioci lista za Općinsko vijeće Tešanj

Rok za predaju lista je istekao ove sedmice i...

Tešanj: Sa računa u banci ukradeno preko 2000 KM

U službene prostorije Policijske stanice Tešanj obratio se Lj.I....

Tešanj: Danas izmještanje neeksplodiranog ubojnog sredstva iz Blaževaca

Prema informacijama iz Civilne zaištite općine Tešanj danas u...