AMBASADORICA SAD-a I DIREKTOR USAID-a U POSJETI MAGLAJU I DOBOJU

/

Ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack i direktor USAID-a David Barth posjetit će danas Maglaj i Doboj, obići obnovljenu fabriku Maglaj – Energotehnika i poljoprivrednike korisnike sredstava iz USAID-ove Inicijative za oporavak od poplava. 

Fabrika Energotehnika bila je oštećena tokom poplava i njen prestanak rada je utjecao na podizvođače koji zapošljavaju 285 radnika. USAID-ov FIRMA projekt je osigurao grant za kupovinu sirovina (čeličnih cijevi) u iznosu od 40.000 KM.

USAID je također predložio da Američka trgovačka komora – AmCham sponzorira Energotehnika, zajedno s još tri kompanije, i AmCham je uspješno sakupila 20.000 KM za svaku od kompanija. 

Također, američka delegacija će obići poplavom oštećene farme mlijeka u selu Donji Bradići, kako bi vidjela rezultate pomoći Vlade SAD-a i razgovarala s poljoprivrednicima o izazovima s kojima se suočavaju, najavljeno je iz Ambasade SAD-a u BiH.

(FENA)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pitanje građana: Da li je u Tešnju došlo do povećanja broja vozila?

Jednog našeg čitatelja, zbog sve većih saobraćajnih gužvi u...

Poznati nosioci lista za Općinsko vijeće Tešanj

Rok za predaju lista je istekao ove sedmice i...

Tešanj: Sa računa u banci ukradeno preko 2000 KM

U službene prostorije Policijske stanice Tešanj obratio se Lj.I....

Tešanj: Danas izmještanje neeksplodiranog ubojnog sredstva iz Blaževaca

Prema informacijama iz Civilne zaištite općine Tešanj danas u...