USTAVNI SUD FBiH – DVIJE JAVNE RASPRAVE VIJEĆA ZA ZAŠTITU VITALNIH INTERESA

/

Vijeće za zaštitu vitalnih Interesa Ustavnog suda Federacije BiH za danas je najavilo javne rasprave u dva predmeta.

Prvi predmet se odnosi na zahtjev Kluba izaslanika bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH za utvrđivanje postojanja vitalnog nacionalnog interesa konstitutivnog bošnjačkog naroda u postupku usvajanja Prijedloga odluke o potvrđivanju Odluke Predsjednika Federacije BiH o imenovanju Šahbaza Džihanovića za suca Ustavnog suda FBiH od 21.02.2013. godine.

Predmet zakazane druge javne rasprave jeste zahtjev Kluba zastupnika Hrvata u Skupštini Srednjobosanskog kantona/saboru Kantona Središnja Bosna za utvrđivanje postojanja vitalnog nacionalnog interesa konstitutivnog hrvatskog naroda u postupku davanja mišljenja o Prijedlogu prostornog plana Federacije BiH za razdoblje 2012.-2028. godine.

Javne rasprave će se održati danas u 10.00, odnosno 11.30 sati u Sarajevu (u prizemlju Federalne palače pravde), najavljeno je iz Ustavnog suda FBiH.
(FENA)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Konačno riješen problem nepriznavanja diploma studenata UNSA u inostranstvu

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade, Adna Mesihović,...

Zavod za javno zdravstvo FBiH izdao upozorenje i mjere o legionarskoj bolesti koja hara Hrvatskom

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine oglasio...

Danas je prvi dan ljeta: Najduži dan u godini, a trajat će 15 sati i 35 minuta

U četvrtak, 20. juna, je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja...

CIK BiH dobio više stotina prijava za posao instruktora, bit će odabrano njih 300

Centralna izborna komisija BiH do kraja ove sedmice planira...