Naš mladi hafiz, Anes Mulić, izdaje CD Kur’ana. Rezervišite jedan!

/

Naš komšija, dobar prijatelj, sin, brat, kolega i ono najbinije hafiz, Anes Mulić, nas ponovo raduje svojim radom i trudom. Naime, mladi hafiz Anes izdaje CD Kur’ana, koji će obuhvatiti suru Ja-sin, tri ašareta, te dvadeset zadnjih sura.

Hafiz Anes je trenutno učenik drugog razreda Behram-begove medrese u Tuzli. Plodovi njegovog rada su već uveliko vidljivi. Anes je  osvojio prvo mjesto u  kategoriji kiraeta na takmičenju polaznika mektebske nastave na nivou Medžlisa, Muftiluka i Rijaseta IZ-e u BiH – 25. 05. 2013.g. u Bugojnu.Hifz je započeo učiti pred muhafizom hafizom Ahmed ef. Bukvićem i Kur’an je naučio za godinu i 6 mjeseci. Hifz je položio 15. 09.2014. godine pred komisijom Rijaseta IZ-a u BiH.

 

CD Kur’ana će ubrzo biti dostupan svima, a mladi hafiz, Anes, želi da snimanjem CD-a podstakne mlade osobe na druženje s Kur’anom  i motivira ih na učenje.CD Kur’ana s nestrpljenjem očekujemo i već smo rezervisali jedan za sebe s ciljem boljeg razumijevanja i učenja Kur’ana, ali i podrške našem dragom sugrađaninu.

 

Ukoliko i Vi želite da si osigurate jedan primjerak, isti možete naručiti pozivom na brojeve: 062/084-541 ili  062/929-865. Uskoro Vas očekuje i intervju s hafizom Anesom, gdje ćete moći da saznate više o njegovom radu i CD-u Kur’ana na kojem radi.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U Tešnju održano XXX šahovsko prvenstvo za kadete i juniore FBiH

Nakon prošlogodišnjeg, uspješno organiziranog, XXIX Šahovskog prvenstva za kadete...

Ko su mogući kandidati opozicije za načelnika općine tešanj?

Stranke su sa pripremama za lokalne izbore 2024. kako...

Tešanj: Tokom vikenda rođeno šest beba

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj tokom...

Zlatna dob u Tešnju: Inicijativa za kvalitetniji život starijih sugrađana

U svjetlu rastuće populacije osoba treće životne dobi i...