Naš mladi hafiz, Anes Mulić, izdaje CD Kur’ana. Rezervišite jedan!

Datum:

Naš komšija, dobar prijatelj, sin, brat, kolega i ono najbinije hafiz, Anes Mulić, nas ponovo raduje svojim radom i trudom. Naime, mladi hafiz Anes izdaje CD Kur’ana, koji će obuhvatiti suru Ja-sin, tri ašareta, te dvadeset zadnjih sura.

Hafiz Anes je trenutno učenik drugog razreda Behram-begove medrese u Tuzli. Plodovi njegovog rada su već uveliko vidljivi. Anes je  osvojio prvo mjesto u  kategoriji kiraeta na takmičenju polaznika mektebske nastave na nivou Medžlisa, Muftiluka i Rijaseta IZ-e u BiH – 25. 05. 2013.g. u Bugojnu.Hifz je započeo učiti pred muhafizom hafizom Ahmed ef. Bukvićem i Kur’an je naučio za godinu i 6 mjeseci. Hifz je položio 15. 09.2014. godine pred komisijom Rijaseta IZ-a u BiH.

 

CD Kur’ana će ubrzo biti dostupan svima, a mladi hafiz, Anes, želi da snimanjem CD-a podstakne mlade osobe na druženje s Kur’anom  i motivira ih na učenje.CD Kur’ana s nestrpljenjem očekujemo i već smo rezervisali jedan za sebe s ciljem boljeg razumijevanja i učenja Kur’ana, ali i podrške našem dragom sugrađaninu.

 

Ukoliko i Vi želite da si osigurate jedan primjerak, isti možete naručiti pozivom na brojeve: 062/084-541 ili  062/929-865. Uskoro Vas očekuje i intervju s hafizom Anesom, gdje ćete moći da saznate više o njegovom radu i CD-u Kur’ana na kojem radi.

Izvor

Povezani postovi
Related

Doboj: Ovo su hrabri policajci i mještani koji su spasili djevojku iz hladne Bosne

Prava drama odvijala se u ponedjeljak navečer na Japanskom...

Tešanj: U Šijama iz kladionice otuđen novac

Kako su to objavili na stranici MUP-a ZDK, u...

Brzom reakcijom policijskih službenika i građana spriječeno samoubistvo u Doboju

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 i Policijske stanice...

Gradonačelnik održao sastanak sa direktorima srednjih škola, predstavnicima roditelja i učenika

Gradonačelnik Hašim Mujanović održao je sastanak sa  direktorima zavidovićkih...