Na velikom malonogometnom turniru u Ilijašu slavili Visočani

/

U finalu „Suša Komerc“ pobijedio „ZAM“ Vogošća sa 4:1

Učestvovalo 16 ekipa.Najbolji igrač Bilal Jelić,član pobjedničke ekipe

Povodom Dana Općine Ilijaš-Dan reintegracije, u Ilijašu je organizovan veliki, drugi po redu, malonogometni turnir. Učestvovalo je preko sto pedeset igrača, koji su nastupili za 16 ekipa, a koji su došli iz brojnih gradova: Sarajevo, Vogošća, Visoko, Breza, Ilijaš, Kakanj, Vareš…Sva tri dana turnira brojni ljubitelji nogometa uživali su u velemajstorskim potezima nogometaša, ali i briljantnih odbrana golmana.U finalnom meču koji je oduševio preko tristo posjetitelja u sportskoj dvorani u Ilijašu,ekipa „Suša Komerc“ iz Visokog jednom maestralnom igrom zasluženo je slavila protiv dobre ekipe „ZAM“ Vogošća rezultatom 4:1, a strijelci su bili Jelić u 1 i 16,Sadiković u 12 i Alić u 35 minuti za Suša Komerc, a Habibija u 18 min. za „ZAM“ Vogošća.U meču za treće mjesto ekipa „Fair Play“ Sarajevo je boljim izvođenjem penala pobijedila „Vodostan“ Ilijaš sa 3:2 i na taj način osvojila pehar za treće mjesto.Odlukom specijalnog žirija za najboljeg igrača turnira proglašen je Bilal Jelić,član pobjedničke ekipe,najbolji golman je Zejd Tvrtković iz ekipe „ZAM“ Vogošća, a najbolji strijelac je Mersed Hasanović iz ekipe „Fair Play“ Sarajevo koji je postigao deset golova.Ekipa PB Koledž Lješevo dobila je nagradu za najbolje fer i sportsko ponašanje na turniru.

Pobjednička ekipa

Za ekipu „Suša Komerc“ koja je u svakom meču oduševila ljubitelje nogometa nastupili su:Adnan Hodžić,Amar Čavčić,Mađid Arapčić,Emin Gekić,Amar Čabaravdić,Muamer Sadiković,Bilal Jelić,Alen Lalić,Amel Kozić,Sedin Šahman,Elvis Pinić,Nihad Eminović i Elmir Puščul.Trener:Hamza Halilović.

Rešad MAMELA

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

BH reprezentativcima uručena vrijedna sportska oprema uoči Evropskog prvenstva za košarkaše u kolicima

Ministar Magoda uručio bh. reprezentativcima vrijednu sportsku opremu uoči...

Porodica Hotić: Otac i dva sina košarkaški čarobnjaci

Rođena i košarkaška braća Arfan i Selman Hotić koji...

Lana Pudar večeras pliva za novu medalju, opet najmlađa od osam takmičarki

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, večeras će u Beogradu...

Novi uspjeh Amela Tuke: U Madridu istrčao svoj najbolji rezultat ove sezone na 800 metara

Tuka je prethodni ovosezonski rekord ostvario prošlog mjeseca na...