Poziv za iskazivanje interesa za proizvodnju jagoda i/ili povrća

/

Fondacija Mozaik planira organizovati sadnju jagode na površini cca 2 ha, sa 10 do 20 kooperanata na području općine Tešanj. Kompletni troškovi sadnica, opreme, sistema za navodnjavanje, prihrane i zaštite jagode biti će finansirani od strane Eko Mozaika d.o.o., a kooperanti bi vraćali zaduženje kroz plod u dvije godine roda po 50 %. Ukupno zaduženje za proizvodnju jagode na 2 dunuma iznosi cca 5.100 KM.

Pored programa jagodičastog voća, Eko Mozaik d.o.o. nudi i saradnju u proizvodnji povrća i to paprika i paradajza, na površini od 1 do 4 dunuma. Za proizvodnju povrća se obezbjeđuje kompletan sistem za navodnjavanje, zaštitu i prihranu povrća, te jednu polovinu potrebnog rasada dok drugu polovinu rasada obezbjeđuje kooperant.
Za proizvodnju jagode i povrća Fondacija Mozaik će obezbjediti stručni nadzor od sadnje do berbe.
Pozivamo domaćinstva zainteresovana za proizvodnju jagoda i/ili povrća u saradnji d.o.o. Eko Mozaik iz Sarajeva, da svoj interes iskažu popunom upitnika i popunjen obrazac dostave u službu za finansije, privredu komunalne i inspekcijske poslove ili u općinski ured u Jelahu, Tešanjci, Kaloševiću i Šijama najkasnije do 27.03.2015. godine.

Upitinik možete preuzeti na www.opcina-tesanj.ba

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA
Hamzalija Hojkurić, dipl.ecc.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Amina Kopić: Učenica generacije 2020 – 2024 “JU Srednje tehničke škole” Tešanj

Učenica generacije "JU Srednje tehničke škole" Tešanj je Amina...

Narcis Halilović predsjednik Bosanskog pozorišta Tešanj: U kulturu se jako malo ulaže

Gost našeg podcasta bio je Narcis Halilović, koji je...

MANN+HUMMEL pruža podršku mladim talentima: Ponosni smo što podržavamo obrazovanje

U MANN+HUMMEL BA vjerujemo da je obrazovanje temelj uspješne...

Tešanj: Pronađeno i uklonjeno neeksplodirano ubojno sredstvo

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj Operativni...