Jovan Divjak donirao knjige maglajskoj biblioteci i dodijelio dvije stipendije

/

Jovan Divjak, izvršni direktor Udruženja “Obrazovanje gradi BiH” i penzionisani general Armije RBiH danas je boravio u Maglaju, gradu koji se i danas oporavlja od prošlogodišnjih poplava, piše bh. novinska agencija Patria.

Divjak je ovom prilikom posjetio i obnovljenu Opću biblioteku Maglaj i uručio više od 200 knjiga različitih naslova. S uposlenicima biblioteke upoznao se sa dosadašnjim aktivnostima, a postao je i njihov član te je dobio člansku karticu.

Osim ove posjete, Divjak je posjetio i jednu osnovnu školu te gimnaziju “Edhem Mulabdić” gdje su po jedan najbolji učenik postali stipendisti Udruženja za 2015/2016 godinu. Divjak je u obje škole razgovarao sa učenicima i pozvao ih da ostanu u BiH i tu grade budućnost, a upoznao ih je i sa radom Udruženja.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...

Osobe sa navršenih 65 godina života se skidaju sa evidencije nezaposlenih, kako mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu?

U Federaciji Bosne i Hercegovine osobe na evidenciji nezaposlenih...