SKANDALOZNO: Sutkinja Miletić na slobodi

/

Sud BiH ukinuo je juče pritvor i odredio mjere zabrane sudiji Azri Miletić i Rami Brkiću, osumnjičenim za primanje, odnosno davanje mita.

Tako je osumnjičenoj Azri Miletić, inače suspendovanom sudiji Suda BiH, uhapšenoj zbog primanja mita u okviru policijske akcije ”Čekić” izrečena mjera zabrane napuštanja mjesta boravišta uz obavezu povremenog javljanja državnom organu dva puta sedmično.

”Ista mjera izrečena je i Rami Brkiću uz obavezu službenih osoba ovlaštene policijske uprave da vrše nasumične kontrole osumnjičenog Brkića dva puta sedmično”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Osumnjičenima u ovom predmetu je izrečena i zabrana sastajanja sa određenim osobama.

Kako je navedeno zabranjeno je sastajanje sa saslušanim svjedocima te kontaktiranje sa svjedocima koje Tužilaštvo planira saslušati, kao i pribiližavanje svjedocima na udaljenosti od 100 metara. Zabranjena je i  telefonska komunikacija osumnjičene Miletić, neposredno ili preko posrednika, sa radnicima Suda BiH i Tužilaštva BiH, osim kontakata koje ostvaruje sa Tužilaštvom BiH vezano za službene radnje ovog istražnog postupka.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca. U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im se odrediti mjera pritvora, navodi se u saopštenju.

Azra Miletić, Senad Šabić i Ramo Brkić osumnjičeni su za krivično djelo davanje dara ili drugih oblika koristi, a Miletić i za kršenje zakona od sudije i primanje dara ili drugih oblika koristi.

Podsjećamo, u okviru ove policijske akcije uhapšen je i Senad Šabić kojeg se sumnjičilo da je također dao mito sudiji Miletić. Tokom istrage moglo se čuti da je sudija trebala primiti mito od 100.000 KM, a kako bi Brkiću i Šabiću izrekla što manju kaznu kao predsjedavajuća vijeća Apelacionog odjeljenja Suda BiH pred kojim se protiv dvojice optuženih vodio ponovljeni sudski postupak.

Miletić je suspendovana sa mjesta sudije do okončanja istrage.

 Tužilaštvo BiH juče je podnijelo zahtjev Sudu da Šabiću produži pritvor za još dva mjeseca. Sudsko vijeće će naknadno donijeti odluku o prijedlogu Tužilaštva. 

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca, evo šta očekuju poslodavci

Poslodavci su tražili da se na narednoj sjednici Ekonomsko-socijalnog...

Oduzet arsenal oružja, detonatori i droga, muškarac završio iza rešetaka

Policija je uhapsila Ž.S. iz Ugljevika kojem je određen...

Cijene nekretnina su vrtoglave: Diktiraju li ih perači novca?

Većina građana manji stan otplaćuje tokom cijelog radnog vijeka,...

Koliko se često čiste vagoni, zašto se karte u Željeznicama FBiH izdaju kao prije 30 godina

Zašto se karte za putničke vozove u Javnom preduzeću...