Akcija FUP-a u Sarajevu: Palo šest dilera

/

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda Sarajevo, službenici Federalne uprave policije (FUP) su na području Sarajeva uhapsili šest osoba – E.Z., E.H., E.Ć., E.B., S.V., i A.S., osumnjičenih za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Na jedanaest lokacija su izvršeni pretresi kuća, stanova i vozila koje su koristile ove osobe. 

Pretresima je pronađena određena količina opojne droge amfetamin i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela. 

Višemjesečnom istragom prikupljeni su dokazi i činjenice kojima je utvrđeno da su E.Z., E.H., E.Ć., E.B. i S.V. djelujući kao organizovana grupa vršili rasparčavanje opojne droge amfetamin na području Kantona Sarajevo. 

Protiv ovih osoba će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo – neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz Krivičnog zakona FBiH. 

Protiv A.S. će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu za krivično djelo  – posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. 

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade biti predata nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje, saopćeno je iz FUP-a.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tragičan epilog nesreće: U sudaru kamiona i putničkog vozila preminula jedna osoba

Jedna osoba je poginula u saobraćajnoj nesreći koja se...

Automobil sinoć sletio s kolovoza, dvije osobe povrijeđene

U tuzlanskom naselju Sjenjak, sinoć oko ponoći dogodila se...

Fotografija nastala sat prije masakra: Damira (37) ubio penzionisani vojni policajac

Nedjelja je bila poseban dan u životu Damira Fijale...

U sudaru Tesle i BMW-a poginula jedna osoba

Jedna osoba je poginula, a dvije su teško povrijeđene...