Delegacija općine Usora posjetila Vukovarsko-srijemsku županiju

/

Općinski načelnik Ilija Nikić sa pomoćnicima Dario Katić i Anto Bonić posjetio je na poziv zamjenika župana Željka Cirbe Vukovarsko-srijemsku županiju. Na radnom sastanku pored zamjenika župana Željka Cirbe sudjelovali su Marinko Beljo, predstojnik Ureda župana, Kristina Černok,zamjenica pročelnice Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove, te Ivan Rimac, direktor Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije “HRAST” d.o.o.
 
Pored održavanja ranije uspostavljene suradnje, tema ovoga sastanka bila je i razmjena iskustava u privlačenju/korištenju predpristupnih fondova Europske unije, sa posebnim naglaskom na projekte prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina, uz uključivanje općine Usora kao partnera na nekim od projekata koje je razvila ova županija, u sektorima u kojima općina Usora ima interes i mogućnosti sudjelovanja. Cilj ovakve suradnje je sticanje prvih iskustava općinske uprave u apliciranju i implementaciji projekata financiranih sredstvima EU, kako bi se ojačali kadrovski kapaciteti za privlačenje financijskih sredstava.

Budući da priprema projekta podrazumijeva poznavanje specifične metodologije, stručnjaci za pripremu projektnih prijedloga za natječaje EU koji raspolažu potrebnim znanjem i praksom u pisanju projektnih prijedloga i sagledavanju projektne tematike, uz dobro poznavanje spomenutih pravila i procedure, razmotrena je mogućnost korištenja konzultantskih usluga i kapaciteta Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije “HRAST” tako da se njihovim angažmanom mogućnost neuspjele prijave zbog administrativnih pogrešaka uvelike smanjuju. U tom smislu razmotriti će se i provesti u narednom periodu različiti oblici suradnje općinske uprave sa ovom razvojnom agencijom.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Emotivni oproštaj: Mještani Karadaglija i Jablanica ispratili dugogodišnjeg doktora u penziju

Na inicijativu Begunića Feždada iz Karadaglija, mještani mjesnih zajednica...

Pokušaj mita u Usori: Dvojac pokušao podmititi kantonalne inspektore

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK na području Zeničko-dobojskog...

Sretne vijesti iz Opće bolnice: Rođeno 5 beba u jednom danu!

U protekla 24 sata, na porođajnom odjelu Opće bolnice...

Zbog radova na elektroenergetskim objektima, struje neće biti od 09:00 do 15:00 sati

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, bez električne energije...