DOBOJ: Protest ćutanjem zbog nemoći

/

Moj protest ćutanjem trajaće dugo zato što sam nemoćan, ne radim, stan mi je pod hipotekom, a jedino primanje moje porodice je dječji dodatak, poručio je pedesetsedmogodišnji Simo Stokić.

“Ćutim zbog toga što nas od ratnih dana vlasti lažu, uzeli su nam 15 plata. Ja se nisam odrekao svojih plata i trebalo bi to da nam daju. Meni su isključili grijanje, stavili su mi stan pod hipoteku zbog 2.300 KM duga za grijanje”, priča Stokić, koji je juče, trećeg dana protesta, odlučio da razgovara sa novinarima.

Prije nego što se okrenut leđima zgradi Administrativne službe grada Doboj popeo na praznu gajbu od piva i započeo jednočasovni protest ćutanjem, Stokić je u obližnjoj javnoj kuhinji preuzeo svoj besplatni obrok. On priča da je stan u kojem živi sa suprugom i maloljetnom kćerkom prošle godine bio poplavljen. Uz pomoć vaučera i donacija uspio je da ga sanira i osposobi za život, ali time njegovi problemi nisu nestali.

“Samo plave koverte dobijam, samo tužbe stižu. Za održavanje Zajednice etažnih vlasnika sam tužen, TV nemam, viljušku imam umjesto antene”, kaže Stokić, te dodaje da se, pošto svakodnevni odlazak u zgradu Administrativne službe grada nije urodio plodom, odlučio na protest ćutanjem ispred te institucije.

“Zbog subvencije za grijanje sam išao svaki dan kod njih pa sam prestao. Nisam imao pravo na subvenciju dok ne izmirim dug, a nemam odakle. Gomila mi se i dug za struju, 2003. godine sam bio 40 dana bez struje”, požalio se Stokić i dodao da je nezaposlen od maja 1991. godine.

Njegov “performans” privukao je pažnju Dobojlija, koji su ga radoznalo gledali i fotografisali.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Emotivni oproštaj: Mještani Karadaglija i Jablanica ispratili dugogodišnjeg doktora u penziju

Na inicijativu Begunića Feždada iz Karadaglija, mještani mjesnih zajednica...

Pokušaj mita u Usori: Dvojac pokušao podmititi kantonalne inspektore

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK na području Zeničko-dobojskog...

Sretne vijesti iz Opće bolnice: Rođeno 5 beba u jednom danu!

U protekla 24 sata, na porođajnom odjelu Opće bolnice...

Zbog radova na elektroenergetskim objektima, struje neće biti od 09:00 do 15:00 sati

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, bez električne energije...