Radončić: SDA i DF nemaju kapacitet da naprave efikasnu vlast

/

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić rekao je da je SBB odbio da kao najjača stranka u Federaciji BiH iz opozicije učestvuje u formiranju vlasti, jer zna da SDA i DF nemaju demokratski kapacitet da naprave efikasnu vlast.

“Ovdje su na svim nivoima prisutni elementi varanja građana u smislu neizvršavanja predizbornih obećanja od 100.000 radnih mjesta do toga da će oni napraviti brzo vlast”, rekao je Radončić Srni, komentarišući sporo uspostavljanje vlasti na nivou Federacije BiH i BiH.

Prema njegovom mišljenju, neuspostavljanje vlasti je dokaz da politička garnitura SDA koja vlada od 1990-ih godina nije u stanju da se promijeni.

“Ne komentarišemo koalicione i međukoalicione dogovore na entitetskom i nivou BiH kako nas ne bi lažno optužili da ih ometamo u ispunjavanju obaveza prema građanima”, rekao je Radončić, odgovarajući na pitanje da li očekuje dogovor lidera SDA i HDZ-a BiH Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića o formiranju vlasti u Federaciji BiH.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Da li ste znali da se u Teheranu nalazi ulica Bosne i Hercegovine?

U srcu iranske prijestolnice Teherana, među bezbrojnim ulicama i...

Objavljena prosječna plata u FBiH: Zabilježen nominalni rast

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom za april...

Novi val prevara putem interneta: Za neprovođenje “istrage” 3.850 eura, pa ako uspije – uspije

Građani BiH suočeni su s novim valom ucjena putem...